Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ratewall.org - Twoje serwery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przy współpracy z entergames.pl otworzyliśmy publiczną listę serwerów gier,

Ideą portalu tego projektu jest dostarczanie miłośnikom gier multiplayer statystyk serwerowych oraz informacji dzięki którym gracze bez wstępnych przemyśleń podejmą decyzje na jakim serwerze zagrać oraz jaki serwer można polecić swoim znajomym.

Jest to nowy projekt, działa niespełna 3 dni. Jako główny założyciel tego projektu proszę was - użytkowników mpc o wszelką krytyke, wypatrzone błędy.

Projekt działa pod adresem: http://ratewall.org/

Mam nadzieje, że ktokolwiek odpowie :)

Opublikowano

Rozumiem, iż będzie dodanych więcej gier niż tylko 4? Ogólnie projekt naprawdę ma sens w porównaniu do innych wymyślanych na tym forum. Podoba mi się i popieram takie działania. :) Jeśli będzie potrzeba służę pomocą w rozwijaniu projektu.

Opublikowano

Jest już jeden spis i to bardzo dobry z którego zawsze korzystam i jest najbardziej popularny: http://metin2list.pl/

Ogólnie design ładny ale ktoś cię uprzedził z pomysłem.

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Jest już jeden spis i to bardzo dobry z którego zawsze korzystam i jest najbardziej popularny: http://metin2list.pl/

Ok, ale weź pod uwagę iż ta strona, którą podałeś dotyczy tylko Metina. Istnieją jeszcze inne gry do których przyda się taka lista.

Opublikowano

Mi osobiście wygląd strony nie przypadł do gustu. Sam pomysł dobry lecz obecny motyw nie pasuję w ogóle do listy serwerów gier. I proponował bym zmienić go na bardziej ciemny,gdyż jasne kolory nie pasują za bardzo do tego typu stron. ;)

Pozdrawiam i życzę miłej pracy przy projekcie.

Opublikowano

Jasne, wiedzieliśmy że jest taka strona - tylko ta nieco inaczej działa. Wystarczy zapoznać się z zakładką pomoc :)

Nasz portal nie będzie miał nigdy funkcji premium, a pozycja serwera zależy tylko od tego jak właściciel się stara :)

Mi osobiście wygląd strony nie przypadł do gustu. Sam pomysł dobry lecz obecny motyw nie pasuję w ogóle do listy serwerów gier. I proponował bym zmienić go na bardziej ciemny,gdyż jasne kolory nie pasują za bardzo do tego typu stron. ;)

Pozdrawiam i życzę miłej pracy przy projekcie.

Tylko spójrz na strony, które chcą coś osiągnąć, a przekonasz się że prawie wszystkie mają jasny design :-)

Jeżeli ktoś chcę pomóc, to proszę - niech zachęci swoich znajomych do dodania swoich serwerów.

aahh i tak, będzie więcej gier - to logiczne :>

Opublikowano

Zielsko!
Cholernie mi się podoba, pod względem graficznym :D
Te obrazki (np. ten ) są bardzo fajne. Dobre jest to, że strona ogólnie jest prosta, ale efekt jest fajny (chociażby te przyciski - super) :)

Opublikowano

Strona stworzona na miarę możliwości twórcy Zielsko czyli zaje...

Szata graficzna przedstawiona na stronie także przyciąga dużą uwagę .

Jak najbardziej polecam ową stronę , na pewno każdemu założycielowi serwera Metin2 , Minecraft marzy się umieszczenie swojego serwera w celu

przedstawienia statystyk serwerowych oraz informacji dzięki którym gracze bez wstępnych przemyśleń podejmą decyzje na jakim serwerze zagrać :)

Opublikowano

Ładny.

Dodaj/cie pod serwerem jaki to jest typ. (Nie każdemu chce się klikać lub nawet o tym nie wie ;0 Dotyczy serwerów minecraft

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

No, no ładna ta strona dopasowane w 100% i łatwa w obsłudze.

Lepiej chyba by nie dało rady zrobić.

Oczywiście ładna kolorystyka.

c5xw7d.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Style podkradniete od Wargaming prawda ? ;3 lub przynajmniej pomysl na niektóre rzeczy .

Moge się mylić ;3

Ale, super robota ;)

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

+ dobry design: minimalistyczny, lecz bez przesady

+ strona przyjazna użytkownikowi

+ dobra optymalizacja (i serwer, na którym ta witryna jest umieszczona)

+ strona nie działająca na zasadzie paytotop (płać by być w TOP'ce serwerów)

+ brak reklam

+ jedna strona = serwery do każdej gry

----

- aktualnie, mało gier do wyboru

- brak możliwości szukania serwera według rodzaju (PvP,FreeBuild,SkyBlock itp.)

- nie ma (a przynajmniej nie widziałem), widgetu do umieszczania na stronie serwera (tak jak np. na gametracker)

Propozycje:

Pobaw się trochę z JS'ami by strona była bardziej dynamiczna (chociażby w kwestii przechodzenia.), czyli dodaj np. preloadery itd.

Polecam Ci też te 2 JS'y -

http://fabien-d.github.io/alertify.js/
http://git.aaronlumsden.com/progression/

Nie mówię, że javascripty i nowe technologie animacji są wymagane, ale cieszą oko i sprawiają wrażenie bardziej profesjonalnej i przyjaznej dla użytkownika strony.

A wykonanie dobre ;))

• 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...