Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus kolegi (?) -.-

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam kumpla który jest pojebcem i niby tam umie wirusy robić, nie wierzyłem mu (koleś ma 14 lat) ale kur.wa jak mi dzisiaj zaczelo sie otwierac CD, wylaczac komp itp. to sie wkurwiłem... zeskanowałem se microsoftem security essentials i wykryło mi wirusa jakiegoś, no to biore usuwam i nagle jeb 100000 zakladek chrome mi sie włacza... No ja pie.dle -.- mowie do kumpla zeby mi to usunal, to mowi ze juz to usunal ale av widzi stare logi czy coś, jak to gówno usunac calkowicie, albo sprawdzic czy dalej tego gowna nie mam?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

nic ciekawego niby nie ma, ale koles chyba ogarnia, bo mowi ze nawet jakbym chcial formata robic to mi sie wgra przy instalowaniu o.O... Niby już usunął (dosc dobrze go znam) ale nie wiem czy on czegos nie kombinuje.

@edit

Chyba dalej cos mam bo mi sie monitor czasem wylacza...

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

A to nie jest przypadkiem jakiś zapętlony plik .bat dodany w autostarcie lub jako zadanie w harmonogramie zadań Windows? Powinieneś to sprawdzić bo coś czuję, że tak jest. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jesli ci sie otwiera masa roznych zakladek itp. to jest to plik .bat, w takim wypadku wystarczy usuniecie tego bata i restart kompa wiec mozliwe ze ten wirus nie od niego? Zobacz w autostarcie (msconfig) czy nic podejrzanego Ci sie nie wlacza na starcie PC

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

No właśnie nic nie ma, żadnego bata. Mi się włącza pełno chromów jak usuwam tego wirusa, tak to jest spokój... Koleś ogarnia, nic nie kliknąłem, rozmawiałem z nim na facebooku a on mi nagle pisze że mi monitor wyłącza i zaczął mi monitor wyłączać i mógł pisać moim kursom... Nie wiem jak, ale to zrobił, a ja nic nie zrobiłem, nie wchodziłem, nie otwierałem nic, tylko rozmawiałem z nim na facebooku xD

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Tych chromów to zawsze tyle miałem, chyba tak działa ta przeglądarka, nie wiem ;x bo mam jedno okna chroma a w chui tych procesów, ale to tak zawsze działało. (chyba że to widzi zakładki, bo mam dużo zakładek włączonych)

http://iv.pl/images/10974920383459686341.jpg

sprawdzałem czy mam keyla w cmd i komendą nestat coś tam xD na mpcforum to znalazłem właśnie. I nic mi nie wyszukało, zadnego obcego IP...

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

tym sie wgl nie interesuj nie pokaże ci keya w cmd -_- zastosuj sie do mojego tuta a będzie po problemie i zainstaluj antiwirusa

( wyłącz kompa wejdź w tryb awaryjny ściągnij z 2 kompa skkaner dr web cure it antivirus i zeskanuj uruchom kompa bez neta

Opublikowano

Przecie to jest programik do "zdalnego sterowania kompem", takie rzeczy oglądałem, jak miałem 8 lat :P

Pewnie musiałeś go wpuścić do siebie na komputer i on zainstalował jeden program i go uaktywnił, a u siebie na kompie ma kilka przycisków typu wysuń dvd itd.

Najlepiej poszukaj tego pliku przeglądając dysk, a jak nie znajdziesz, to tak jak piszą u góry.

436951440626370320491.png

Opublikowano

To wszystkie procesy, bo niedawno format miałem więc dużo tego nie ma ;D redApp.exe to aplikacja z neta, więc nic groźnego ;)

@Natan

jest taki problem że jak skanuje kompa antywirusem i chce usunąć antywirusa, to się nie da o_O skanuje microsoft essentials security (antywirus) i szuka mi wirusa, no to daje wyczysc komputer i nagle jeb 100000 zakładek chrome... Kumpel mówi że wirusa nie ma, tylko antywirus widzi stare logi...

screen wirusa którego mi pokazuje:

http://iv.pl/images/75460780817246412878.jpg

i jak dam kwarantanna albo usuń, to mi sie 10000 chrome włacza ;/

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Phi co to jest za gówno ;x

a czytasz? komputer włączasz od nowa i wchodzisz w awaryjny jak nie umiesz to poczytaj jak a jak nadal nie umiesz wyłącz kompa guzikiem szybko i powinno być uruchom awaryjny system z cmd itp bez ineta włącz jbc

a koledze powiedz żeby sie jebnął wlep i zabrał za szkole a nie za Haxora wejdz na gg

Opublikowano

Daj tam pod tym wykrytym zagrożeniem

Pokaż szczegóły

Zjedź na dół paskiem

Masz tam ścieżke pliku spisz ją

włącz tryb awaryjny

wywal to g***o

tryb awaryjny F9 przy starcie

@down

pisząc F9 nie pomyliłem się gdyż klawisze BIOS mogą różnić się od siebie

może to być F6, F8, F9 lub F10

u mnie na laptopie to F9 :)

ale na stacjonarce F8 więc trzeba zobaczyć jak kto ma

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jak skanuje na awaryjnym to mi wogóle wirusa nie widzi ;x

Źle zrozumiałeś

masz przeskanować na normalnym a na awaryjnym go wywalić

przy skanowaniu na norm spisz sobie ścieżke pliku

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Malwarebytes AntiMalware + Dr.Web CureIt i nie ma na to mocnego wira. Wszystko najlepiej w awaryjnym z odłączonym netem.

Tak btw.

start -> msconfig.exe
zakładka usługi, ukryj wszystkie usługi firmy microsoft, to co zostanie wyłącz (wszystko)
zakładka Uruchamianie, zostaw to co Ci potrzebne przy starcie systemu (gg, skype) resztę wyłącz
po tym dajesz OK.

Opublikowano

a co ja mu tłumaczę ale i tak robi to co mu ci idioci radzą z awarajnym i dr webem/malware miał by już po problemie

chce usunąć wirusa ktory na pewno sie kopiuje tak samo jak zabrał prawa na kasowanie jego pliku

Opublikowano

Dokładnie. Ostatecznie w necie można pobrać fix'y na to lub jakiegoś unlocker'a, ale i tak musiałbyś znać ścieżkę do każdego pliku i nie ma gwarancji że znowu by czegoś nie było. Najpewniejszy w sumie byłby format, bo nie wiadomo z czym to ściągnął ale dr.web powinien to wykryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...