Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] IS vs T29

M.P_xD_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :D

Mam jedno małe pytanko. IS czy T29.

Chciałbym się dowiedzieć, czy opłaca się grać dalej IS, czy lepiej inwestować w T29.

Mam już 7 tier z drzewka IS 7 i mam problemy z wyrobieniem się z kasą i chciałbym z tym problemem sobie poradzić i dlatego chcę się was spytać czy opłaca się inwestować w T29 i czy nie będe miał kłopotów z pieniądzami.

Z góry dzięki ;D

Opublikowano

Mam problem bo się nie wyrabiam bo pociski za dużo kosztują ... I co mam wgl nie strzelać, żeby zarobić tam 5 tysięcy ?

Opublikowano

Up^: Ale przecież pociski i naprawa kosztują, a przy dobrej gierce bez prema max 10k do przodu, wiem bo sam gram t29/t32 i nie jest łatwo.

Wracając do tematu, mam t29 i nie żałuję zakupu, ogólnie mocny z niezłym dmg, IS natomiast jest mniej odpaorny, ale zato jak zaliczysz od niego gonga, to VI tier kaplica.

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

M.P_ xD_, dnia 21 Sie 2013 - 11:45, napisał:

Mam problem bo się nie wyrabiam bo pociski za dużo kosztują ... I co mam wgl nie strzelać, żeby zarobić tam 5 tysięcy ?

nie ze masz nie grać, starczy ze zczniesz ogarniac, ja majac t32 zarabiam nim spokojnie po 20k na + a za lepsza bitwe mozna i z 40k zarobic na czysto. starczy umiec grac, na huj pchasz sie na wyzsze tiery skoro widac ze dobrze nie ogarniasz, pograj 5 tierami i sie naucz grac.

Up^: Ale przecież pociski i naprawa kosztują, a przy dobrej gierce bez prema max 10k do przodu, wiem bo sam gram t29/t32 i nie jest łatwo.

Wracając do tematu, mam t29 i nie żałuję zakupu, ogólnie mocny z niezłym dmg, IS natomiast jest mniej odpaorny, ale zato jak zaliczysz od niego gonga, to VI tier kaplica.

kolega widzę bajki pisze, naprawa t29 to koszty rzędu +/- 7k, tak dużo? jak ktoś jest burakiem mającym efa 300 i strzela w ruchu czolgami typu is to co się dziwic ze nie umieją zarobic. proste. przy okazji co niektórzy mogliby sobie odpuścić wota na rzecz nauki bo widzę ortografia przytłaczająca.

Opublikowano

Znowu... Młócimy ten temat już chyba 10 raz... I znowu odpowiem to samo. Kto co lubi, gra każdym czołgiem jest przyjemna, tylko trzeba umieć nim grać. T29 nie gra się tak samo jak IS-em, obydwa się sprawdzają ale w różnych sytuacjach, terenie itp. Osobiście polecam T29, moim zdaniem naj. VII.

Jeżeli chodzi o kasę, to naprawdę nie wiem jak grasz, że nie potrafisz zarobić na IS. Zmartwię cię, na T29 pocisk też kosztuje 1k ! o.O ?! Jednak jak się jeździ na pałę, i strzela do motyli, to się nie dziwię, że marudzisz na brak kasy ^^

Opublikowano

Z początku jak kupiłem IS też wychodziłem na - po 5k 7k :D Rzadko kiedy zarobiłem :D Więc zrobiłem linie niemiecką i podczas gry niemcami nauczyłem się weakspotów, kiedy strzelać kiedy nie, gdzie jechać :D Kątować czołg i potem znów kupując IS wychodziłem na + zawszę :P IS w dobrych rękach potrafi siać pogrom :P

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

T29 To jest bardzo dobry czołg .

Jego cechy :
Dobre działo ( pene i dosc szybki reload )

Ma twardą wieże .

(Wienc uzywaj jej na wzniesieniach itp.)

Minusy :

Pancerzy prawie wszystko wchodzi tak samo jak w Isa .

Nie polecam ci is-7 .

Opublikowano

Jak wy nie umiecie zarobić ISem albo T29 bez premki przynajmniej 15k na bitwe, to wy na serio jakieś ostre retardy jesteście. Ja na tych czołgach po 40k na czysto miałem z premką, a jak wy 10k ledwo co wyciągacie (bez premki) to coś jest z wami nie tak.

Pod względem ekonomicznym IS moim zdaniem lepszy (lepszy DMG i podobny RoF przy takiej samie cenie pocisków), przyjemność na równi, ale T29 na T7 jest OP. Na dobrą sprawę, to T29 jest czołgiem T8.

Opublikowano

Zainwestuj w T29. Wieża nie to przebicia, penetracja większa o 23mm. DMG w T29 trochę słabsze, ale i tak w mojej ocenie HT z USA jest lepszy.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Nie polecam ci IS. Przeszedłem już drogę i naprawde... IS to najgorsze coś co może być

Strzelasz w KV-1S "tego nie pokonamy" -.-', w dodatku pociski drooogie (więc na plus nie zawsze wyjdziesz)
t29 możesz dobrze wykorzystać i świetnie się nim gra. Polecam ! <3

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Nie polecam ci IS. Przeszedłem już drogę i naprawde... IS to najgorsze coś co może być

Strzelasz w KV-1S "tego nie pokonamy" -.-', w dodatku pociski drooogie (więc na plus nie zawsze wyjdziesz)

t29 możesz dobrze wykorzystać i świetnie się nim gra. Polecam ! <3

Najwidoczniej nie opanowałeś IS`a.

Ogólnie polecam IS`a bardzo dobra maszyna. Bije średnio po 400 jest mobilny oraz potrafi od czasu do czasu coś odbić. Moim zdaniem dobra maszyna i jeszcze raz polecam.

Opublikowano

Najwidoczniej nie opanowałeś IS`a.

Ogólnie polecam IS`a bardzo dobra maszyna. Bije średnio po 400 jest mobilny oraz potrafi od czasu do czasu coś odbić. Moim zdaniem dobra maszyna i jeszcze raz polecam.

Gdyby była lepsza penetracja było by lepiej, strzelam nawet w weak spota to "rykoszet" albo "tego nie pokonamy' ._.

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Gdyby była lepsza penetracja było by lepiej, strzelam nawet w weak spota to "rykoszet" albo "tego nie pokonamy' ._.

Trzeba umieć nim grać ;)

Ja doszedłem do is-7, bardzo polecam tą drogę, t29 ma słaby kadłub, ale mocną wieże ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

T-29 jest uważany za najlepszy 7 tier i zgadzam się z tym bardzo.

Działo 8 tieru z dobrym damagem :)

I ta wieża

Jeśli nauczysz się wystawiać tylko wieże to tym czołgiem spokojnie na 6,7 tierach sam bitwe wygrasz.

Co do isa to problemu nie powinieneś mieć bo średnio 400 damage strzałem schodzi więc 1k zwraca się i jeszcze zarabiasz.

Teraz jesteś na dobrym etapie bo od isa możesz uczyć się kątować i łatwo nim zrobić stalową ściane a często teraz jak widać są za takie wyróżnienia pieniężne

A na koniec to tak kończ linie isa i zacznij robić linie amerykańską którą zaczniesz zarabiać na tą pierwszą. 4-6 tierem amerykańskim napewno zarobisz

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

Boże jak widzę co niektórzy piszą na temat IS'a, że to jest gówno? Ha, ha, ha... Jak ktoś nie ogarnia to wychodzi 10k na minus :) Jak nie umiecie grać to się dziwicie, że tracicie? Jak ktos sobie strzela w co popadnie, jeśli nawet wie, że nie przebije i próbuje to na tym traci. Pociski może sporo kosztują, ale ten wydatek się zwraca jak zadajesz 2-4k dmg to lekko 40-50km na premce po odliczeniu kosztów napraw :) Polecam IS'a jak go ogarniesz to możesz śmiało nim zarabiać, wychodzi na czysto podobnie do KV-1 jeśli go ogarniasz. RoF w IS i T29 jest podobny, pociski kosztują mniej więcej tyle samo, pancerz... IS już ma w miarę miękki, a co dopiero T29, ale za to T29 ma taką wieże, że nie ma ch*ja na nią, wystrczy objechać i leży :) Polecam ogólnie IS'a :) /Krzychu39

Opublikowano

Według mnie lepszy T29 ze względu na:

-wieże który od przodu trudna do przebicia jednie właz

-dobry RoF lepszy od isa

- bardzo dobra penetracja jak na ten tier .

-mobilność może być ale nie jak az taka dobra

-dobry do kątowania bo wystawia tylko gąski

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

IS dobry ale T29 lepszy 2 najlepsze czołgi swojego tieru wszystko zależy jaką nacje chcesz rozwijać @ UP lol Isem objechać T29 powodzenia

Głupi czy o drogę pytasz? Nie is'em .... Byle jakim scoutem czytaj ze zrozumieniem.

Pomogłem? ;) Daj like :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jezeli tracisz na 7 tierach to graj nizszymi tierami , ogladaj bitwy na YT ( popatrz jak graja inni , wiele sie nauczysz) , pozatym dla poczatkujacych na IS ( teraz wielu mnie zbluzga) polecam dzialo 100mm ma 175mm penetracji i zadaje 240 dmg i laduje ok 7s , pozatym szybciej skupia i jest celniejsze i pestka kosztuje 250 sreberek zamiast 1000 w przypadku 122mm . Wtedy mozna fajnie na IS zarobic . Daje to jeszcze jeden plus ... otoz sporo osob lekcewazy IS z tym dzialem strzelajac do niego na koncu.

co do t29 super czołg ale nie zarbia, i porownywanie go z IS nie ma sensu bo sa to 2 rozne czolgi , a przedewszystkim sa to czolgi przejsciowe nikomu niepotrzebne potym jak je sie skonczy .

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...