Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Reklama serwera Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem ostatnio serwer Minecraft, ale cieszy się on dużo mniejszym zainteresowaniem graczy niż przewidywałem.

Spotkałem się na allegro z ofertą 'wypromowania' serwera Minecraft.

(nie wiem czy można linka z allegro wkleić, więc powiem tylko że wystarczy wpisać w allegro 'minecraft reklama' i wyskakuje ta podejrzana oferta)

Czy ktoś już korzystał z takiej oferty?

Czy taka oferta może być skuteczna?

A może to jakiś przekręt?

Zgodnie z treścią aukcji cena reklamy powinna się zwrócić z itemshopu w kilka dni... dlatego tak mnie to dziwi

proszę o opinie

lecraftlogo.png

Opublikowano

Takie coś to zwykły fake. Nikt Ci nie wypromuje serwera tak jak ty sam.

Wystarczą reklamy MPC, facebook, twitch i YouTube i są gracze. ;)

Zgadzam się można jeszcze wykupić na jakiś dobrych stronach co mają dużo odwiedzin reklame :P

buttonRapideo.png
Opublikowano

Zgadzam się można jeszcze wykupić na jakiś dobrych stronach co mają dużo odwiedzin reklame :P

A skąd pewność że ta oferta nie dotyczy właśnie takiej formy reklamy?

tzn reklama na jakiś forach/stronach poświęconych grze minecraft?

Dla mnie oferta wydaje się interesująca, skoro typ daje gwarancje ze serwery się zapełnią... a kasa się zwróci z is

lecraftlogo.png

Opublikowano

@up jaki spam xD kurde auto bot

i co to ma niby znaczyć?

@topic myślę że lepiej samemu na forach zareklamować itp. ewentualnie poprosić youtubera co ma +1k widzów

Opublikowano

Czyli lepiej spamować fora godzinami, lub szukać youtuberów (którzy chcą prowizje od IS lub słabo reklamują) i nie być pewnym jej rezultatów (policz ile czasu zabiera spamowanie for, przelicz to na pieniądze, sprawdź jaki efekt uzyskałeś)

niż dać 60 zł i mieć wszystko w du*** + mieć gwarancję jej skuteczności?

Inna wasza rada to płatne reklamy. Tam również skuteczność nie jest znana a kase trzeba wydać.

Tzn lepiej wydać 100 zł żeby 'moze sie udalo' niz zaryzykowac kupno na tej aukcji (w razie braku efektow kase zwrócą)...

xD dobrze, dziękuję za udzielone opinie, teraz już będę wiedział jak należy reklamować serwer.

znam serwer gdzie właściciel ma ponad 10 zaprzyjaxnionych youtuboer powyzej 3k subuw, kilku powyzej 15 tysięcy

a serwery miał zapełnione w połowie.

Po pewnym czasie nagle w ciągu zaledwie jednego dnia doszło mu... drugie 50% graczy -kilkuset graczy (na youtubie cisza o nim)

Więc mam dużo wątpliwości na temat skuteczności youtube'a. Za dużo tam serwerów.

Godziny przkonywań że właśnie ten serwer warto reklamować + ewentualnie prowizja od is może się wcale nie opłacić.

A JEDNAK są jakies magiczne metody reklamy, widziałem co najmniej 5 serwerów gdzie magicznym sposobem ilość graczy skoczyła w ciągu 1 dnia o 100-200 graczy

(info z gametracker'a)

lecraftlogo.png

Opublikowano
Mój znaojmy wypróbował tą relkame z allegro

adres jego sieci to

zwróccie uwagę na jego staty w gametrackerze...

zobaczcie co się stało w ciągu 1 dnia na obu serwerach (trzeci powstał niedawno)

toooooooo dziwne ale prawdziwe

Opublikowano

Kupiłem sprwadziłem i działa...

teraz mam 150 graczy online na serwerach (było ich 25) :rolleyes:

za reklame dałem 30zł a z itemshopu doszlo mi 200 więc mysle że warto było :D

lecraftlogo.png

Opublikowano

Kupiłem sprwadziłem i działa...

teraz mam 150 graczy online na serwerach (było ich 25) :rolleyes:

za reklame dałem 30zł a z itemshopu doszlo mi 200 więc mysle że warto było :D

Takie pytanie:Jakim cudem kupiles to jesli na allegro jest full sztuk a komentarz napisales dzisiaj,tak samo inni ,nie rozumiem jak kupiliscie skoro na allegro pisze co innego

Tylko nabijacie posty? Widac ze masz 8

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

AsserorXxX jestes bezgózgiem?

jak mogłem kupić coś co zostao dziś wystawione oraz coś co RELKAMUJE SIĘ KILAK DNI?

ODPOWIEDŹ JEST BARDZO KUR** PROSTA

użytkownik ten wystawił przedmiot PONOWNIE a ja go kupiłem TYDZIEŃ TEMU

idź do CSI z Twoimi zdolnościami głabie :|

1.kupiłem

2.po kilku dniach pojawiły się efekty

3.dałem komentarz

4. międyz punktem 2 a 3 czas wystawienia przedmiotu minął lub sprzedan owszystkie sztuki

5.Nagiąłeś czasoprzestrzeń

wasza głupota mnie dobija.

lecraftlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...