Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed - Master of Shadow

Gość Testimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Ze względu iż mam zeda opanowanego do perfekcji postaram się podzielić moją wiedzą z wami.

Dodam ,ze jest to mój pierwszy poradnik i porszę o wyrozumiałość . Krytyka ( z umiarem) mile widziana :)

Działy :

• Historia
  • Opisy umiejętnosci
  • Specjalizacje
  • Runy
  • Rozdawanie Skilli
  • Zalety oraz Wady
  • Bulid'y
  • Czary przywoływacza
  • Fazy gry
  • Counter Picki
  • Rady

LETS GO!

Historia

Zed to ninja, który jako pierwszy od 200 lat odblokuje zakazane techniki. Przeciwstawił się swojemu klanowi i mistrzowi, porzucając równowagę i dyscyplinę, które ograniczały go przez całe życie. Teraz Zed daje moc tym, którzy posiedli wiedzę cieni i niszczy tych, którzy wybrali egzystencję w ignorancji.

Sierota Zed został przygarnięty i wyszkolony przez wielkiego mistrza ninja. Tylko jeden uczeń zdawał się być równym Zedowi - syn mistrza, 18px-ShenSquare.png Shen. Zdawało się, że Zed nigdy nie zdobędzie uznania mistrza, ponieważ każda walka między uczniami kończyła się remisem. Sfrustrowany i pełen zazdrości poszukiwał czegoś, co da mu przewagę. Młody ninja wślizgnął się do zapieczętowanej części świątyni klanu, gdzie znalazł zdobną w ornamenty, złowieszczo wyglądającą szkatułkę. Wyczuwając mroczną wiedzę w jej wnętrzu, Zed wiedział, że nie powinien jej otwierać, lecz mimo to, zajrzał do środka. Wówczas w jednej chwili cienie opanowały jego umysł, ucząc go technik, jakie od dawna były okrywane tajemnicą. Teraz wyposażony w sekretną broń wyzwał Shena na pojedynek, który nareszcie skończył się klęską syna mistrza. Zed spodziewał się pochwał i uznania w chwili zwycięstwa, lecz mistrz domyślił się, że uczeń użył zakazanych technik, i wygnał go.

Upokorzony młody ninja tułał się przez wiele lat. Paląca go gorycz przemieniła się w ambicję, dlatego zaczął szkolić innych w technikach cieni. Jego moc nadal rosła, tak jak i sznur jego zwolenników, ale on sam wiedział, że bez szkatułki jego technika nigdy nie osiągnie perfekcji. Pewnego dnia Zed spojrzał na swoich uczniów i zrozumiał, że wyrosła z nich armia. Powiódł ich z powrotem do świątyni, aby upomnieć się o swoją nagrodę. U bram ze zdumieniem ujrzał oczekującego go leciwego mistrza, który powitał Zeda i jego uczniów jak długo wyczekiwanych gości. Stary człowiek złożył swój miecz u stóp Zeda, wyznając, że nie sprawdził się jako jego mistrz. Wyganiając swojego byłego ucznia, wydał Zeda na pastwę cieni, zamiast zaprowadzić go na drogę równowagi. Sędziwy mistrz poprosił Zeda, aby ten wszedł do świątyni, zniszczył szkatułkę i nauczył swoją armię sztuki równowagi. Ninja mroku podążył za mistrzem do środka. Chwile później zgromadzeni uczniowie usłyszeli swego pana, krzyczącego z bólu. O dziwo, Zed wyłonił się ze świątyni bez najmniejszego zadrapania, po czym rzucił odciętą głowę starca pod nogi Shena. Wyjąc z wściekłości, Zed polecił swoim uczniom zabić uczniów mistrza i zabrać szkatułkę.

Tego dnia upadł stary klasztor wojowników ninja. Mimo, że wielu uczniów zginęło, niektórym udało się zbiec dzięki heroicznym wysiłkom Shena. Teraz świątynia stała się mrocznym polem ćwiczeń dla Zakonu Cienia. Zed rządzi jako mistrz Zakonu. Jego motto jest proste: doskonalić własną technikę i zabijać wszystkich ninja, którzy nie chcą wejść w objęcia cieni.

„Równowaga to kłamstwo - my jesteśmy prawdziwymi ninja” - Zed

Opisy Umiejętności

Contempt_for_the_Weak.jpg -Zawsze gdy Zed atakuje przeciwnika który ma mniej niż 50% zdrowia zadaje dodatkowe obrażenia magiczne w wysokości 6/8/10% Całkowitego zdrowia wroga . Ten efekt można nałożyć na 1 cel w przeciągu 10 sekund

Razor_Shuriken.jpg -Zed i jego cień rzucają shurikeny zadając obrażenia fizyczne każdemu celowi przez jaki przejdą . Shuriken zadaje mniejsze obrażenia każdej następnej jednostce .

Living_Shadow.jpg-Cien Zeda wyrywa się do przodu po czym zostaje tam na chwilę i powtarza zaklęcia wykonane przez Zeda . Ponowna aktywacja Żywego Cienia sprawi ,ze Zed i Cien zamienią się miejscami . Jeżeli obaj uderzą w ten sam cel Shurikenem lub cięciem cienia to Zed ponownie otrzyma Energie , shuriken zada dodatkowe obrażenia a spowolnienie od cięcia cienia jest o wiele większe .

Shadow_Slash.jpg-Zed i jego cień tworzą smuge cienia zadając obrażenia wszystkim wrogom w pobliżu . Cięcie cienia rzucone przez Cien spowalnia wrogów .

Death_Mark.jpg-Zed zatapia się w celach poczym pędzi do swojego celu zadając obrażenia fizyczne . Tworzy równiez cien za plecami celu które podwaiają jego zaklęcia i oznaczają cel . Po 3 sekundach znak wybucha zadając obrażenia fizyczne oparte na ilości obrażeń zadanych przez zeda i jego cienie podczas gdy znak był aktywny .

Specjalizacje

thumb_6116_masteries_normal.jpeg

Runy

greater-mark-of-armor-penetration.png - Marki Armor Penetration x9

greater-seal-of-armor.png - Seal Armor x9

greater-glyph-of-magic-resist.png- Glyph Megic Resist x9

greater-quintessence-of-attack-damage.pn - Quinty Ad .

Rozdawanie skili

E>W>Q>E>E>R>E>Q>E>Q>R>Q>Q>W>W>R>W>W

Zalety oraz Wady .

Moim zdaniem zed jest znakomitym midderem . Dużo lepiej się sprawdza na midzie niz na solo topie czy w jungli .

Na Zielono będę pisać zalety , a na Czerwono wady Zed'a

Łatwa farma

Mocny harras .

Mobilny

Spowolnienie

Q przelatuje przez jednostki

Dobrze współpracuje z Hecarimem . Niżej wyjaśnie Dlaczego .

Brak Many

Szybko zużywa Energie - Jak dlamnie jedyna jego wada :) .

Teraz dlaczego Zed wspaniale moga współpracować z Hecarimem ? Już wyjasniam

Każdy zna rolę Zeeda ? Zajebać APC/ADC i uciekać . potem wrócić zabić i nic się nie stanie jak padniemy . naszą robote wykonaliśmy .

więc ... Jak Zed wbija się z ulta w adc lub apc to zaraz ale to zaraz zanim musi wbić się hecarim z ultem w innych aby nie przeszkodzili zedowi

Zanim ogarną o co chodzi będą już w 4 :)

To musi być wykonane płynnie i bardzo szybko . Najlepiej aby hecarimem grał kolega na TS/skype .

Bulid .

mercurys-treads.gif - Podstawowe buty jeżeli walczymy vs AP

blade-of-the-ruined-king.gif - Trzeba szybko zrashować botrka . Mozna zamiast niego kupić BT ale wole osobiscie Botrk'a .

the-black-cleaver.gif - Zaraz bo BotRK . Wiadomo ,ze kupią na nas zhonya więc przebijemy pancerz

last-whisper.gif - Tez bardzo ważny. Kupujemy go aby bić więcej .

maw-of-malmortius.gif - Daje nam Trochę resistów i AD no i fajna passywka .

guardian-angel.gif / quicksilver-sash.gif - Juz sytuacyjne itemki .

Czary Przywoływacza .

Tutaj to już wiadomo flash.png oraz ignite.png . Ja zamiast ignite czasami biore cleanse.png Wiadomo różne postacie z CC .

Fazy gry

• Early - Tu skupiamy się na farmie oraz czasem na harrasie . Nie schodzimy z lini póki nie uzbieramy na bilgewater-cutlass.gif .
  • Mid - Mid game zaczyna się różnie . Mówi się ,ze kiedy padnie wieża na midzie . Jest około 15-20 Minuty . Na zedzie 100-150 powinniśmy spokojnie uzbierać . Nawet jeżeli nie mamy fraga to robimy Roamy . Jesteś Assasynem ! .
  • Late - Staramy się pushowac wszystkie wieże . Jak zniszczymy falę wrogich mionionów , wracamy ! . Są tu gównie Teamfighty . Naszym zadaniem jest wbić się w ADC/APC i go poprostu zaje*ać . Tu się przyda pomoc Hecarima ale to napisałem wyżej

Counter Picki

Postacie które kontrują Zeda :

fizz.png - Scierwo wiadomo . Jak uzyjemy ulta odrazu wskoczy na tyczke i nas unieruchomi . Ciężka sprawa ... Prośmy o pomoc junglera .

lissandra.png- to co wyżej . Całkowicie nas kontruje . Dzięki W oraz R . Prawie nie da się z nią grać wkurzająca passywka + Q i nie da się jej zgankować . Mocna kontra na Zeda

vladimir.png - Z tym to naprawdę mamy przesrane . Może nas dive'owac kiedy chce . Dzieki W jest bardzo potężny na Zeda .

Staramy sie go harrasować lecz to na nic ponieważ ma LifeSteal z Q . I ta wkurwiająca passywka . Tank z 700 ap . Prośmy o pomoc

Junglera

I teraz największy wróg Zeda ! UWAGA ......... zhonyas-hourglass.gif - każdy wie dlaczego .

Rady .

Zedem można grac bardzo agresywnie . Farmimy ile tylko sie da a jednoczesnie harrasujmy i nie dajmy podejsc wrogowi do farmy . Starajmy się pomagać innym Lane'om .

Kontrola Blue jest ważna . Daje nam Regeneracje Energi co się przydaje na zedzie i mniejszie cooldowny .

___________________________________________________________________________________________________________

Cóż to by było chyba na tyle . Dziekuje za poświęcenie czasu na przeczytanie mojego poradnika . Mam nadzieję ,ze wam się podobał .

Pamiętajcie !

,, Zakazany cien zawsze wygrywa ! '' . - zed .

Powodzenia w SoloQ i miłego dnia ;]

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

runki, masterki to nie dla mnie

nigdy na to nie patrzę gdyż ja jak pewnie większość graczy mam w zestawy - ap i ad

masterki to mam ad tank, ad assasin, ap tank itd itd

build - spoko

botrk

bc

lw

co do fm to bym się przyczepił ale nic nie powiem bo jest to już jakby item sytuacyjny

z 3 sytuacyjnych polecam MyM'a jeśli w enmy jest mocny ap. w przeciwnym razie nawet warmog będzie ok

fazy - spoko, nie jest źle

co do kontr - ja uwielbiam grać zedem vs fizz

nie wiem czemu ale poprostu 3/4 ulty fizza to miss xD. najlepsze jest to że na np. dianie fizz trari zawsze natomiast na zedzie prawie zawsze uniknę

oby tak dalej, GJ

Opublikowano

Rozdawanie skilli:

Q --> W --> E

a nie E --> Q --> W

ja robie tak i jest lepiej uwierz mi, będzie gang np na topie na 2 lvlu i jak zwiejesz?

jeśli nie mógłbyś farmić na linii to?

Histioria żywcem skopiowana, już mogłeś poprawić to...

ej ej, a po co Frozen Malet nam potrzebny?

Moim zdaniem lepiej zamiast tego dorobić Blooda, i G.A.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

runki, masterki to nie dla mnie

nigdy na to nie patrzę gdyż ja jak pewnie większość graczy mam w zestawy - ap i ad

masterki to mam ad tank, ad assasin, ap tank itd itd

build - spoko

botrk

bc

lw

co do fm to bym się przyczepił ale nic nie powiem bo jest to już jakby item sytuacyjny

z 3 sytuacyjnych polecam MyM'a jeśli w enmy jest mocny ap. w przeciwnym razie nawet warmog będzie ok

fazy - spoko, nie jest źle

co do kontr - ja uwielbiam grać zedem vs fizz

nie wiem czemu ale poprostu 3/4 ulty fizza to miss xD. najlepsze jest to że na np. dianie fizz trari zawsze natomiast na zedzie prawie zawsze uniknę

oby tak dalej, GJ

Dzięki .

A nie będzie lepszy quicksilver sash ?

Rozdawanie skilli:

Q --> W --> E

a nie E --> Q --> W

ja robie tak i jest lepiej uwierz mi, będzie gang np na topie na 2 lvlu i jak zwiejesz?

No tak będę całą historie przepisywał XDDDDDD

Forzen aby nikt nam nie uciekł . Daje sporo hp i jakieś tam ad . Lecz passywka tu sie liczy .

Bloodthister i BotRK XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

W jakiej lidzie jesteś ?

Bjergsen zawsze daje w E ponieważ daje ogromną przewage na początku . Farma ew invade.

Opublikowano

Rozdawanie skilli:

Q --> W --> E

a nie E --> Q --> W

kotuś, zacząć z Q jeszcze ew można ale nie ma innej opcji aby maxować Q

E to podstawa...

dajesz duszka pod enmy, szybko rzucasz E i jeśli uda ci się to 2sh w enmy żeby była energia

dzięki E mamy 1000[...] łatwiejszą farmę, lepszy harass (E 3 sex cd, Q bodajże 6sec.)

bt to nienajlepszy item na zedzie, lepiej już zrobić coś w deseń ga czy coś. LS mamy już z botrk...

Opublikowano

Dzięki .

A nie będzie lepszy quicksilver sash ?

No tak będę całą historie przepisywał XDDDDDD

Forzen aby nikt nam nie uciekł . Daje sporo hp i jakieś tam ad . Lecz passywka tu sie liczy .

Bloodthister i BotRK XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

W jakiej lidzie jesteś ?

Bjergsen zawsze daje w E ponieważ daje ogromną przewage na początku . Farma ew invade.

przecież bt,bc,botrk,lw są core itemamy na zeda.... bt składa się po prostu dla 100 ad aby więcej bić ze skilli ogarze a botrk dla aktywki a nie żeby mieć lifesteala, co za mózg, grałeś kiedyś Zedem ?

brak warmoga/omena w sytuacyjnych..... buty są jeszcze inne wybory, ionaki,mobilitki,tabi

rozdawanie skilli Q>E>W oczywiście, q bije największy dmg i najlepszy przelicznik ma i najlepsze do czyszczenia minionów jest na co ci te marki armor pen ? lepiej flat ad lub 6x arm pen 3xad masterki 21/9/0..... nie potrzebuje zeda totalnie uility bo utility ma sam w sobie -.-

cleanese nie przerywa ulta malzy -.- widać że krótko grasz w to więc se daruj tutoriale skoro takich podstaw nie znasz -.-

bt to jeden z lepszych itemów na Zedzie bo daje 100 AD co masakrycznie zwiększa jego dmg ZNAFCY

poza tym drugi item robi się brutalizer a potem LW a dopiero potem BC, LW > BC na zedzie.

Opublikowano

Wyjdź z tematu . Na zedzie jest nie zbędny BotRK . A jak botrk to nie bt. Ja rozdaje e>w>q ponieważ mi sie lepiej tak gra . ProGammerzy tak rozdają .

Po co warmorg /omen jak mam juz bc / fm ?.

tak weźmy tabi w grze vs ap . GZ mózgu .

Clean działa na dużą ilość CC być może na ulta malza nie działa . Nie wiem nie grałem zedem vs malza . Ludzie piszą ,ze działa .

kotuś, zacząć z Q jeszcze ew można ale nie ma innej opcji aby maxować Q

E to podstawa...
dajesz duszka pod enmy, szybko rzucasz E i jeśli uda ci się to 2sh w enmy żeby była energia

dzięki E mamy 1000[...] łatwiejszą farmę, lepszy harass (E 3 sex cd, Q bodajże 6sec.)

bt to nienajlepszy item na zedzie, lepiej już zrobić coś w deseń ga czy coś. LS mamy już z botrk...

Dziękuje :)

Opublikowano

Wyjdź z tematu . Na zedzie jest nie zbędny BotRK . A jak botrk to nie bt. Ja rozdaje e>w>q ponieważ mi sie lepiej tak gra . ProGammerzy tak rozdają .

Po co warmorg /omen jak mam juz bc / fm ?.

tak weźmy tabi w grze vs ap . GZ mózgu .

Clean działa na dużą ilość CC być może na ulta malza nie działa . Nie wiem nie grałem zedem vs malza . Ludzie piszą ,ze działa .

Dziękuje :)

Owszzem, botrk i bc się robi :) botr, tylko do slowa -.-, inaczej z twego bursta nie ma nic.:/

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Jeden z lepszych poradników na mpcforum, wszystko ładnie opisane, estetycznie oraz napisane z głową. Do zalet dodałbym że ma bursta lepszego nawet od ryze. 10/10

b_560_95_1.png

Opublikowano

Owszzem, botrk i bc się robi :) botr, tylko do slowa -.-, inaczej z twego bursta nie ma nic.:/

Boshe . Idź do diamentu z tym bulidem to reporta dostaniesz , elo . Graj z bloodthisterem i botem dalej

Jeden z lepszych poradników na mpcforum, wszystko ładnie opisane, estetycznie oraz napisane z głową. Do zalet dodałbym że ma bursta lepszego nawet od ryze. 10/10

Dziękuje :) prosił bym o + :D

Opublikowano

Boshe . Idź do diamentu z tym bulidem to reporta dostaniesz , elo . Graj z bloodthisterem i botem dalej

Dziękuje :) prosił bym o + :D

? Przecież tak nawet na LCS składją ZEDA O_O..... botrk bc lw bt -.- co za troll xD

wiesz o tym że czasem gra się vs AD mid prawda ? albo cały team moze byc ad ? wtedy tabi sa bardzo dobrym wyborem typie -.-

na ulta malzy nie działa cleanase bo jest to suppres ale ty pewnie nawet nie wiesz co to xD

z Q mamy równie łatwą o ile nie łatwiejszą farmę, bo W ma o wiele mniejszy zasięg niż Q ..... do tego Q ma po prostu większy dmg ... i również regeneruje nam przecież energie jak trafimy -.-

warmog/omen dla survi ..... omg na prawdę takie podstawy muszę pisać ? omen vs 4/5 AD u przeciwników, warmog vs zbalansowany team, malmortius i merce vs ap team

poradnik słabiutki oceniam na 2/10, beznadziejny build, BC nigdy się na zedzie nie robi jako drugiego, masterki syf, runy syf rozdawanie skilli syf ;/

WTF ?! WTF ?! fizz nie kontruje ZEDA, to zed kontruje fizza ciągłym harrasem i dodgeowaniem lajtowym jego spelli, z W i R, robi swoje Q do nas i W to my robimy W przed siebie on ucieka z E lub wali w nas ultujemy i wyprowadzamy combo i easy kill dla nas, Zed jedna z lepszych kontr na fizza przecież jest -.- -.- -.- skasuj ten tutorial bo to dno i śmiech xD jego ult Q i E lajtowo dogujemy, jest to kwestia wyczucia kiedy ma E na CD i wywalenie comba wtedy i easy win dla nas ....

polecam pograć dłużej Zedem, bardziej ogarnąc go, pooglądać streamy lub poradniki pro graczy i dopiero potem brać się za pisanie własnego bo pisanie że fizz kontruje zeda to troszkę taki paradoks bo Zed ma taki skillset idealny pod fizza aby go cisnąć jak chce w dodatku fizz jest melee, ciągły harras na morde z Q a my sobie uciekamy W i ewentualnie R walimy gdy on dalej próbuje coś robić

poza tym poradnik kopiowany skądś bo masterki stare -.-

ale żebym nie był pustosłowy to tutaj masz

http://www.probuilds.net/champions/Zed 

każdy jako 5/6 item na zedzie składa BT bo jest to jeden z lepszych itemów na nim

FM jest nam totalnie nie potrzebny bo slowa już mamy a i tak aa bić nie będziemy w LATE bo nie będzie kiedy, lepszy dla survi warmog/ga/omen/malmortius

Zed vs Fizz to jest kwestia skilla, oboje mogą dodgować swoje skille w kółko więc to jest kwestia kto lepiej zagra i kto lepiej zna drugą postać i jej CD

Opublikowano

Masterki stare, poradnik słaby pod względem yy jak to powiedziec... poprawności zdań ? :D źle się czyta po prostu.

moja ocena: 5/10

Opublikowano

Co to za masterki? :D Chyba S2 jeśli się nie mylę ^^

Ale poradnik ogólem spoko, ładnie opisane, estetycznie.

Ale ja wolę Q maxować, lepszy harras nawet po tym nerfie ;)

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

Opublikowano

Faktycznie masteri zostaną edytowane ^^

? Przecież tak nawet na LCS składją ZEDA O_O..... botrk bc lw bt -.- co za troll xD

wiesz o tym że czasem gra się vs AD mid prawda ? albo cały team moze byc ad ? wtedy tabi sa bardzo dobrym wyborem typie -.-

na ulta malzy nie działa cleanase bo jest to suppres ale ty pewnie nawet nie wiesz co to xD

z Q mamy równie łatwą o ile nie łatwiejszą farmę, bo W ma o wiele mniejszy zasięg niż Q ..... do tego Q ma po prostu większy dmg ... i również regeneruje nam przecież energie jak trafimy -.-

warmog/omen dla survi ..... omg na prawdę takie podstawy muszę pisać ? omen vs 4/5 AD u przeciwników, warmog vs zbalansowany team, malmortius i merce vs ap team

poradnik słabiutki oceniam na 2/10, beznadziejny build, BC nigdy się na zedzie nie robi jako drugiego, masterki syf, runy syf rozdawanie skilli syf ;/

WTF ?! WTF ?! fizz nie kontruje ZEDA, to zed kontruje fizza ciągłym harrasem i dodgeowaniem lajtowym jego spelli, z W i R, robi swoje Q do nas i W to my robimy W przed siebie on ucieka z E lub wali w nas ultujemy i wyprowadzamy combo i easy kill dla nas, Zed jedna z lepszych kontr na fizza przecież jest -.- -.- -.- skasuj ten tutorial bo to dno i śmiech xD jego ult Q i E lajtowo dogujemy, jest to kwestia wyczucia kiedy ma E na CD i wywalenie comba wtedy i easy win dla nas ....

polecam pograć dłużej Zedem, bardziej ogarnąc go, pooglądać streamy lub poradniki pro graczy i dopiero potem brać się za pisanie własnego bo pisanie że fizz kontruje zeda to troszkę taki paradoks bo Zed ma taki skillset idealny pod fizza aby go cisnąć jak chce w dodatku fizz jest melee, ciągły harras na morde z Q a my sobie uciekamy W i ewentualnie R walimy gdy on dalej próbuje coś robić

poza tym poradnik kopiowany skądś bo masterki stare -.-

ale żebym nie był pustosłowy to tutaj masz

http://www.probuilds.net/champions/Zed 

każdy jako 5/6 item na zedzie składa BT bo jest to jeden z lepszych itemów na nim

FM jest nam totalnie nie potrzebny bo slowa już mamy a i tak aa bić nie będziemy w LATE bo nie będzie kiedy, lepszy dla survi warmog/ga/omen/malmortius

Zed vs Fizz to jest kwestia skilla, oboje mogą dodgować swoje skille w kółko więc to jest kwestia kto lepiej zagra i kto lepiej zna drugą postać i jej CD

Pomijając fakt ,ze zostałeś zgłoszony to poradnik nie jest skopiowany . Nie zwróciłem uwagi na masterki fakt .

Gdzie w tych bulidach jest Bjergsen ? :O ? I gdzie jest w tych bulidach twój Bloodthister ? :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1022419-champkontra-na-zeda/

Nawet tu 2 osoby napisały ,ze zed kontruje fizza:)

Dno to może ty masz na chacie . Zapraszam na skype / ts3 :>

Jak nie masz dowodów to nie osądzaj bronziaku

Opublikowano

Masterki stare, poradnik słaby pod względem yy jak to powiedziec... poprawności zdań ? :D źle się czyta po prostu.

moja ocena: 5/10

Powiedz co źle to poprawie

Opublikowano

Faktycznie masteri zostaną edytowane ^^

Pomijając fakt ,ze zostałeś zgłoszony to poradnik nie jest skopiowany . Nie zwróciłem uwagi na masterki fakt .

Gdzie w tych bulidach jest Bjergsen ? :O ? I gdzie jest w tych bulidach twój Bloodthister ? :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1022419-champkontra-na-zeda/

Nawet tu 2 osoby napisały ,ze zed kontruje fizza:)

Dno to może ty masz na chacie . Zapraszam na skype / ts3 :>

Jak nie masz dowodów to nie osądzaj bronziaku

proszę o jakieś argumenty, w co drugim buildzie jest bt albo jesteś ślepy O_o

dobrze napisał w końcu, teraz się zgodzę, zed kontruje fizza.

zacznij pisać argumenty jakieś a nie pustosłowie bo aktualnie ten poradnik to dno a ty masz zero argumentów i wygląda na kopiowany, czekam aż będą jakieś argumenty albo zgłaszam poradnik jako kopiowany bo nie odpisałeś na żaden z moich argumentów.

za co zostałem zgłoszony ? za zgłaszanie zastrzeżeń do poradnika na które nie potrafisz w żaden sposób odpowiedzieć co prawdopodobnie oznacza kopiowany poradnik ? skoro robisz poradnik powinieneś liczyć się z krytyką i być w stanie na nią odpowiedzieć skoro jesteś taki pr0 jako zed.

bt ani botrk nie robi się dla LS na zedzie tylko po to aby zadwać dmg O_o więc argument że bt to słaby item dla zeda to głupota, BOTRK robi się dla aktywa, gdyby nie miał tego aktywa to by się robiło BT tak jak się robiło w S2 zeda tj rushowało BT -.-

od razu dodam że bt jest złe bo nie robi go Bjergsen nie jest żadnym argumentem, masa innych osób składa BT po BC,LW,BOTRK

Opublikowano

Inaczej bym rozdał skille + szkoda, że brak obrazka

Gdzie jest tłuczek po BOTRKu?

Przed BC robiłbym od razu LW

Lodowy o.O?

Ciut mogłeś się bardziej postarać, ogólnie to z 5/10 :)

Opublikowano

Jak dla mnie buty to Ioańskie na Zeda, no i brakuje w kontrach Kayle... a to też główna kontra na Zeda. Poradnik taki sobie, dam lajka za historię bo jej nie znałem xD

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ok . Dzieki .

Ja nie składam BT razem z BotRK bo się podobno Lifesteal nie stakuje . Chce to sprawdzić ale nie mam okazji bo na rankedach ciągle zeda mi banują:( .

Buty to wg gustu nie uwzględniłem to Jonek ponieważ wolałem iść bardziej deffensywnie .

Po BotRK to oczywiscie tłuczek ( dlatego jako 2 BC ) . Myśłałem ,ze to oczywiste :O

No szkoda :).

Ja rozdaje pierwsze w E ponieważ mi się tak lepiej gra . Nie wiem o co macie spine :D . Lepiej mi się tym miniony zbija + daje większy harras .

Jak rzucimy W + Q to nie zawsze kogoś trafimy . E ma lepszy harras jak dla mnie :)

Dziękuje za komentarze i za like

Opublikowano

Ładny poradnik, przejrzyscie .

BT i BotRK w jednym bulidzie. MUAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAA koxy bronze elo , chellenger czeka .

Nie składaj Jonek na midzie bo jakiś mocny AP cie zgnoi jak psa :)

Opublikowano

Ładny poradnik, przejrzyscie .

BT i BotRK w jednym bulidzie. MUAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAA koxy bronze elo , chellenger czeka .

Nie składaj Jonek na midzie bo jakiś mocny AP cie zgnoi jak psa :)

bt i botrk podobnie jak lw i bc są jednymi z core itemów na zeda O_o i cała topka challengerów tak robi O_O

dodam że lifesteal się stackuje, ale obu itemów nie składa się dla lifesteala a dla dmg....

Opublikowano

Ostatni raz grzecznie Cię poproszę opuść ten temat. Wyraziłeś swoje zdanie ? Rozumiem dziękuje . Ty masz inną wersję bulidu a ktos inny ma inną . Ja osobiście uważam ,ze Bloodthister jest gorszy na Zeda niż BotRK ;) dziękuje .

Opublikowano

Ostatni raz grzecznie Cię poproszę opuść ten temat. Wyraziłeś swoje zdanie ? Rozumiem dziękuje . Ty masz inną wersję bulidu a ktos inny ma inną . Ja osobiście uważam ,ze Bloodthister jest gorszy na Zeda niż BotRK ;) dziękuje .

czy ja pisże że jest lepszym ? O_o po prostu pisze że jest viable itemem którego nie wymieniłes w buildzie ... jako 5/6 item dla większego burstu jest bardzo dobry, a gdy mamy zabić nafeedowanego tanka jest bardzo dobrym wyborem.

zed z botrk,bc,lw ma mało ad, BT jest praktycznie core itemem, dopiero wtedy robi porządny dmg, bez ulta z botrk,bc,lw mało bijemy.

Opublikowano

Przed chwilą zagrałem zedem z BT i stwierdzam ,ze nie jest najgorzej ale mimo wszystko wole grac z BotRK .

Dzieki za opinie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...