Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Klient pl'a pod serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Które pliki w kliencie pl'a zmienić żeby podeszły pod serwer? Chodzi mi o to że nie wiem które pliki w root podmienić np. z klienta invoice 2013, oczywiscie nie chodzi mi tutaj o serverinfo a o pliki aby po prostu odpalić z klienta pl'a.

Opublikowano

@Profeska chodzi o to że mam game r34083 i chce się polączyć z serwerem za pomocą klienta pl'a, ale żeby wprowadzić w nim jak najmniejsze zmiany czyli nie chce podmieniać całego root tylko poszczególne pliki i mam pytanie,które pliki w kliencie pl'a dokładnie trzeba podmienić aby połączyć się z serwerem?

Opublikowano

Żeby połączyć się z serwerem na game 34083 potrzebujesz przede wszystkim metin2.bin i metin2cleint.bin bez tego ani rusz , a co do root, to tu już jest gorzej bo w root masz tylko zadeklarowane funkcje a w locale_pl i w uiscript masz zbudowane wszystkie okienka z nazwami. Często zdarza się że podczas ładowania gry wywali Ci a w syser będziesz miał błąd np.

KeyError

Interface
I u góry będziesz miał napisane w jakim pliku jest błąd, wtedy musisz brać swoje działające pliki i wrzucić je do root i do locale lub uiscript zależy gdzie dany plik ma budowę. Bo raczej z usunięciem błędu nie dasz sobie rady nie znając pythona. Ale tka jak napisałem przykładowo wyskoczy Ci błąd w uiinventory w root musisz podmienić ten plik i w uiscript inventorywindow

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

O pythona to ja się tak nie martwię, po prostu 1 raz robię na nowym game serwer a miałem małą przerwę z serwerami, dlatego się pytam bo pamiętam że jak wyszło game 2089 to w temacie z nim były 3 pliki do root'a i bez nich nie działało na pl'u tylko właśnie nie pamiętam ich nazwy. Myślałem że może i tym razem tak jest bo wiem że można to rozkminić tak jak powiedział Nexicoll ale z tym jest troche zabawy, dlatego napisałem ten temat w nadzieji że może już znacie odpowiedź ;) ale dzięki za odp, popróbuje później i dam znać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...