Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Ze wszystkimi metinami...

DealeR23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz mam taki problem, ze po 15 minutach gry w metina (sg, privy, pl) mi sie cos zaczyna dziac z ekranem (jakies paski mi sie pojawiaja) i restartuje mi sie komputer... W csa moge grac po kilka godzin bez przerwy i mi sie to nie dzieje, a po 10-15 mintuach gry w metinia (obojetnie jakiego) mi sie wylacza...

Ps. Nawet ikonki od firefoxa, ccleanera, irfanview, utorrenta i gg mi sie jakos zepsuly, takie jakies pixelowate sie zrobily.

15vbj5.png

Opublikowano

Nie grasz czasem na jednym kliencie z kamermodem,na różnych serwerach? Jeśli tak,to przeinstaluj metina.

Jeśli dzieje się to na różnych klientach,postaraj się zaktualizować sterowniki od karty graficznej,ewentualnie sprawdź też jej temperaturę,być może się przegrzewa.

Opublikowano

Ja miałem bardzo podobny problem, ale tylko z PLem. Trzeba było zaktualizować BIOS'a do najnowszej wersji i teraz śmiga aż miło. A co z ikonkami? co się dokładnie z nimi stało? Daj jakiś ss.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Z ikonami juz wszystko ok. Zainstalowalem najnowsze sterowniki ATI, ale musialem przywrocic do starych bo mi nie dzialaly... Wersje BIOSa mam v1.30 z dnia 2006-11-06. Nie wiem jaka mam plyte glowna, w programie everest pisze ze nazwa plyty glownej jest nieznana a id to

"63-0100-000001-00101111-110606-ATHLON64$1ADJT007_K9N4 ULTRA A7310NMS V1.30 110606" wiec nie moge sprawdzic, czy mam jakas nowsza wersje BIOSa do zainstalowania...

PS. Mam system xp professional z dodatiem service pack 3

15vbj5.png

Opublikowano

Nie sądzę,aby trzeba było aktualizować BIOSa.

Czy kiedyś było wszystko dobrze? Może spróbuj inną rozdzielczośc,lub wybierz GPU zamiast CPU (Lub odwrotnie,zależy którą opcję masz zaznaczoną) w pliku config.

Opublikowano

Kiedyś były podobne tematy i aktualizacja Biosu pomagała - takie info.

Aktualizując bios nic nie stracisz, zawsze moźesz spróbować.

Chociaż ja myślę, że to wina leży po stronie karty graficznej, skoro po ''czasie'' ukazuje się owy problem(paski).

Sprawdź czy chłodzenie chodzi dobrze, spróbuj sobie kontrolować temperature GPU podczas grania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...