Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Elohell ? Wirtualne piekło?

Urgot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. W tym temacie opiszę mój problem a zarazem pytanie dotyczące wychodzenia z tak zwanego piekła zwącego się " elo hell". Dla jednych piekło w grze nie istnieje dla drugich istnieje. Z moich odczuć ( z doświadczenia również ) wywnioskowałem, że piekło w grze League Of Legends w pewnym stopniu istnieje. To, że w brązie co 2 gra to afk, feeder czy może troll to są prawdziwe zdarzenia, które co rozgrywkę przeżywam na własne oczy. Aktualnie siedzę w brązie I. A ogólnie moje pytanie brzmi : Jak to jest? Wygrywam każdego mida, staram się pomagać własnej drużynie, oddaje fragi, nie flejmuje postępuje zgodnie z moimi zasadami aby wyjść z tzw. piekła. Ale i tak każdego rankeda przegram. Nie wiem czy to jakiś fatum czy może pech dotyczący mojego konta w grze lecz moi sojusznicy kompletnie, że tak powiem nie ogarniają. To się kłócą w lobby, to się wyzywają i tak zawsze jest. Wnioskując moja wypowiedź czy w takich warunkach wyjdę z Bronze I ? Mi się wydaję, że to jest kompletnie nie realne. Ew. może grając duo ale czy jest jakiś inny sposób ? . Na moim miejscu co byście zrobili aby wyjść z teg hell'u?

Pozdrawiam, Urgot.

@PS. Gratuluję tym co wytrwali do końca .

TristanaSygnatura.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zauważ, że drużynie przeciwnej też mogą trafić się

nooby, afki, feederzy. Skoro inni nie ogarniają to nie

oddawaj fragów, tylko sam je zbieraj z kolei carruj grę.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

@2xup

Sam gry nie wygram. Gdyż bot i top tak zfeedują, że w late enemy robi ze mną co chce.

Staram się oddawać jakąś część fragów aby mój team chociaż trochę się najadł i coś zdziałał.

To jest żenujące gdy taki renekton Ci napiszę " sorry but i must go dont report me "...

TristanaSygnatura.png

Opublikowano

Sam ostatnio się zablokowałem pomiędzy silver II a silver IV, tak krążę cały czas.

Obecnie dość często zdarzają mi afkerzy i trolle, ponieważ sporo też gram z kolegami z brązu.

3 vs 5 już nie wycarrujesz.

Osobiście z brązu IV do silver V wyszedłem w 4 dni. Było to banalne, polecam ci adc - oni nie potrafią nic a nic farmić lub junglę - 0 wardów :))

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

@up

Nie wiem kiedy ty byłeś w brązie. Aż takie lowy tam nie są.

Bynajmniej mi się trafiają jakiś ogary.

@EDIT

plus jeszcze dodam, że mam bardzo słabe mmr ( o 10 więcej przegranych ) i dostaję po 5 punktów za wygraną a za przegraną od 5 do 9

TristanaSygnatura.png

Opublikowano

ja z brązu wyszedlem w 1 dzien serią winów, tam sie nie dalo przegrac, w silverze też sie wyzywają jak ktoś pisze order pick w lobby, bo ktoś napisal pierwszy a inny mu zajal. z trollem sie nie spotkalem ani razu, feederzy są co mecz a i tak da sie wygrac, dzisiaj gralem z tristana 22/9 na koniec, ja talonem 5/6, a shen na suppie 0/11, darius 3/10 itd itd. wygralismy. wszystko sie da zrobic.

Opublikowano

Pod koniec tamtego miesiąca odważyłem się i ruszyłem pełną siłą XDD

Polecam ci więc grać z kimś duo, najlepiej połączenie top + jungla.

Do jungli z kimś kto zrobi dmg oraz pomoże teamowi, mówię tu o np. lee sine (shield) czy jarvanie(buff).

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

3 dni brąz V- Silver V. --->Pogromca Elo Hell<--- xD

moja metoda to fizz ;P Mając 3.0 co problemem nie było polazłem na bota i wylazłem z 5.0, potem top i 6/0.

Lich Blane no i GG. To był mój rage sposób. tydzień się wbawiłem w brązie V aż spadłem na 0LP więc stwierdziłem ze pierdole nie robie gram sam -.-

No i tak to było ;P Oczywiście wiadomo że twoje zasady to podstawa. Ja też miałem no nie w co 2 meczu bo w każdym afk, troll, smurf z diamentu z 0/7, feeder i takie tam.

Ale wracając do ciebie. Dobrze że nie flamujesz, oddajesz fragi, i takie tam ale czasem no nie ma wyjścia. Musisz grać solo i jebać team. Team ma tankować i stunować, ty masz zabijać ;P

Ale powiem Ci ze 3 dni 1 dywizję, a juz 2 tygodnie się męczę z tym pierdolonym silverem V...

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Za dużo nie wyniosłem z tego tematu ale pójdę za zasadą " grać i grać" ;d .

TristanaSygnatura.png

Opublikowano

Może to głupie ale nie wiem jakie robisz buildy, więc mogę dać ci radę, że możesz robić lepsze buildy ^^ ( Jak robisz słabe :D ) No i ogólnie graj mocnymi postaciami np. Eve, Jarvan itp. w jungle, Lux na mida coś takiego. Albo hmm jak jesteś na tyle dobry to napisz junglerowi żeby ci nie gankował i pomagał więcej innym liniom :>

PS. Z bronze wcale nie jest tak trudno wyjść jak się wydaje :D

E6c9g1v.gif

Opublikowano

wszystko da się wygrać. Ja wygrałem teemo + zac na bocie a ty mi mówisz o trollach. Wystarczy się nie wyzywać i sobie pomagać i się z brązu wyjdzie w 1 dzień. Puki co, polecam ci grać masterem w jungli.

Opublikowano

moim zdanie jak jest się dobrym to się wyjdzie z danej ligi po pewnym czasie poćwicz trochę daj lolkinga żebyśmy mogli ocenić czy się nadajesz na srebro

Opublikowano

^^ Ja tam problemów większych z wyjściem z silver nie miałem :/ Teraz już jakoś miecha w gold V siedzę xD

@edit: Looknijcie sobie to :

http://www.lolking.net/summoner/eune/28013538

^^ miałem elo chyba 1530 i o 40 wygranych więcej niż przegranych xD

Dla mnie trolli i feederów za dużo jest , grałem lux na midzie vs. katarina , no dobra 2-0 dla mnie - a tu nagle piszę "ss mid " czy "pinguje", a 7 sekund później na nieowardowanym bocie padają champy takie jak vayne i leona, dwa kille dla katy - no dobra przeżyję, lecz parę sekund później zacny "premade" mówi "why u don`t say ss fucking noob?" " omg kata at bot... no ss report" , no dobra też nic ale kropeczki potem co się wydarzy nie uwierzycie... sprawdzam tych graczy a tu silver IV[bot], bronze V[bot],gold V[mid],silver III [jungle,top] . Przeciwny team miał samych "goldów", a co najlepsze - przeciwny team zaczął się ze mnie beke cisnąć ponieważ przegrałem grę. No kogucik , skończyłem ze statami 8/4... :D zajebisty system riot dobrało.

Opublikowano

Szczerze wcześniej miałem wyrównane teamy, a od ostatnich 3 dni zaczęło się dla mnie piekło:P nie będę się nikomu wyżalał, ale nagle z 15 gier wygrałem moze z 5-6... nie wiem czy to jest spowodowane, ale ja NIGDY w tych grach nie miałem złych statów, nawet na koniec gry gdy już przegraliśmy, nałapałem kilka dedów ale i tak miałem dobre, staty nie będę wam się tu wyżalał, ale mam nadzieje, że w końcu to się skończy nagle, tak jak się zaczęło :) kiedyś enemy były totalne trolle, premade PL bot, ashe załapała 3/0 ja na topie w 15 minucie cho gatem spushowałem wieże u inhibitora, a potem nasz "pro" jax chodził tam ciąge, dednał z 5 razy i przestał, cudem ugrało mi się to wygrać ( a enemy już zaczęło wygrywać ) a ashe z 3/0 skończyla na 3/9(nasza), po prostu grać... możliwe też, że po prostu enemy nagle zaczeli bardzo ogarniać, sam nie wiem czym to jest spowodowane, ale to się stało tak NAGLE!, mam nadzieje, że to mi się niedługo skończy tak jak i ci :) Dodam też, że nawet w early wygrana gra, to w late naprawde albo przegrywamy albo jest równo, raz wycarrowałem gre - mimo, że w early owniliśmy na każdej lini, to gdyby nie ja tristaną to przeciwny renekton by nas wszystkich zjadał ( kilka razy przegraliśmy tf'a bo sojusznicy sie beze mnie wbili... )

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. W tym temacie opiszę mój problem a zarazem pytanie dotyczące wychodzenia z tak zwanego piekła zwącego się " elo hell". Dla jednych piekło w grze nie istnieje dla drugich istnieje. Z moich odczuć ( z doświadczenia również ) wywnioskowałem, że piekło w grze League Of Legends w pewnym stopniu istnieje. To, że w brązie co 2 gra to afk, feeder czy może troll to są prawdziwe zdarzenia, które co rozgrywkę przeżywam na własne oczy. Aktualnie siedzę w brązie I. A ogólnie moje pytanie brzmi : Jak to jest? Wygrywam każdego mida, staram się pomagać własnej drużynie, oddaje fragi, nie flejmuje postępuje zgodnie z moimi zasadami aby wyjść z tzw. piekła. Ale i tak każdego rankeda przegram. Nie wiem czy to jakiś fatum czy może pech dotyczący mojego konta w grze lecz moi sojusznicy kompletnie, że tak powiem nie ogarniają. To się kłócą w lobby, to się wyzywają i tak zawsze jest. Wnioskując moja wypowiedź czy w takich warunkach wyjdę z Bronze I ? Mi się wydaję, że to jest kompletnie nie realne. Ew. może grając duo ale czy jest jakiś inny sposób ? . Na moim miejscu co byście zrobili aby wyjść z teg hell'u?

Pozdrawiam, Urgot.

@PS. Gratuluję tym co wytrwali do końca .

Pierdolisz. Po coś został stworzony bronze. W nim siedzą same zera, które jeżeli potrafisz grać, to ogrywasz jak chcesz, bez znaczenia czy 1v5, czy 9v1. Uwierz mi, że z tego wyjść to nie jest problem. Problem bedziesz miał jak zobaczysz silver 3. Wszyscy którzy zasługują zeby być wyżej po prostu wyżej będą. To jest ten system który został stworzony. NIe wczuwasz sie w granie to nie wyjdziesz.

|------------------mpcubdeflection.png
Zbieram - !

Opublikowano

Jezeli grasz na midzie to graj snowbollowymi postaciami z dobrymi gankami, ja z brazu I nie moglem wyjsc przez 2 miesiace ale wkoncu znalazlem postac ktorą wyszedlem- Kayle AP MID. Ma swietne ganki, i jest dobrym pusherem, wiec pushowalem linie i chodzilem ciagle na bota, zdazali sie tacy co mielo 0/4 w 6 minucie potem ja ganki i na koniec gg easy ;] Nie wystarczy nie flejmic i wygrac linie, trzeba tez pomoc wygrac linie innym i grac postaciami dobrymi w late game, bo early mozesz wygrac a potem przegrac ;] Polecam wyjsc z brazu Kayle, Akali i Katą, te ostatnie 2 to potęgi w brazie, szczegolnie akali ^^ , Kayle jest postacią orginalną ktora nikt nie gra na midzie (prawie nikt) a jest OPOPOPOPOPOP

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Elohell nie istnieje. To zależy od Ciebie, zauważ, że jeżeli grasz dobrze, to masz 4 noobów w teamie, a oni 5.

Duo to też dobry pomysł, wtedy masz 3 :)

Opublikowano

Mi się zdaje że czasem gram w tym brązie z diamondami. Mam to samo. W ostatnim meczu zrobiłem Kennenem na midzie 17/1 a bot zrobił 0/20 w 15 minut. Potem podchodząc do Vayne aby wyjebać jej kombo w pysk zostałem na 3 hity zjadany. Odechciało mi się od tamtej pory grać rankedy. Mimo iż na rosji miałem silver V po przeniesieniu się na EUNE miałem brąz IV

csyt2-signa.png

Opublikowano

hmmm , sądze że trudno samemu wycarować grę , musi być większość teamu dobra lub oni słabsi . osobiście polecam ci grać duet , mając większe szanse na wygraną

Opublikowano

Ostatnio mainuję nową postać do carrowania - Kayle, farmisz sobie mida (E) obijasz przeciwnika do woli, pushujesz - gankujesz. Bardzo łatwo wygrać grę, czasem wystarczy ult w odpowiedniej chwili i TF wygrany :D

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

Opublikowano

Mi się zdaje że czasem gram w tym brązie z diamondami. Mam to samo. W ostatnim meczu zrobiłem Kennenem na midzie 17/1 a bot zrobił 0/20 w 15 minut. Potem podchodząc do Vayne aby wyjebać jej kombo w pysk zostałem na 3 hity zjadany. Odechciało mi się od tamtej pory grać rankedy. Mimo iż na rosji miałem silver V po przeniesieniu się na EUNE miałem brąz IV

Czy w tej bajce były smoki?

Nie ma czegoś takiego jak elo hell. Już zostało to udowodnione przez smurfy z "cheleńdżera" i nigdy nie będzie. Po prostu są ludzie którzy zwalają winę ,na team jak ten typ co cytuje jego post. Nie wiem jak zrobiłeś na midzie 15zero to musiałeś na spawnie u nich siedzieć i co się pojawił to szybko go zabijałeś ,bo nie możliwe jest to ,aby tak szybko się pojawił na linni. Takie "prosy" z brązu cały czas "flejmją" na team ,nigdy nie gankują i drą ryja na team ,że im nie pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...