Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Subforum DeadZ

Czaka.

DeadZ  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz aby powsta?o nowe subforum zwi?zane z DeadZ ?

• Tak
      30
    • Nie
      13
    • Nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

DeadZ? 3Xguy.gif

Ostatnio była petycja od graczy / twórców tego emulatora aby jedna osoba zaprzestała tworzyć hacki pod ten emulator bo co druga osoba latała z aimbotem 3Xguy.gif

Petycja miała ok. 500 podpisów w ciągu 24h, Ich AC a w zasadzie jego brak to był śmiech na sali.

@Topic,

W sumie czemu nie.

Choć moglibyście po prostu stworzyć sub-forum w I:SS - "Emulatory" od razu byłoby miejsce też dla innych emulatorów oraz hack'ów / source'ów dla nich.

costs.png

if(!wcscmp(DllName.c_str(), ((LDR_DATA_TABLE_ENTRY*)Table)->FullDllName.Buffer))

Opublikowano

Jestem za

@up x2

Bugi są fixowane cały czas , a klient NIE MA keyloggera.

Jeżeli forum nie popiera piractwa - i to jest główny argument , to nie powinno się też reklamować an forum serverów minecraft które mają online mode false - na to samo wychodzi.

Albo dodajcie forum deadz , albo usuńcie reklamy serverów minecrafta dla NP.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Jestem na nie. Mniej czitow będzie, a ta gra jeszcze przetrwała wlasnie DLA TEGO.

Zreszta powoli war z zaczyna sie różnic od deadz wszystkim.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@up

Cheatów i tak jest bardzo mało.

Praktycznie w każdym updacie ich support poprawia anti cheata.

W tym ma dojść do każdego klienta intywidualne ID , i po zbanowaniu nie będzie się już dało grać.

Więc czemu nie?

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Minecraft a Infestation co innego. Więc Proszę nie porównywać tego. DeadZ zostało stworzone na wszystkich plikach Infestation i udostępniają tą samą grę tyle że darmową. Logika

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Minecraft NP to piracka wersja minecrafta

to samo -.-

Forum nie popiera piractwa i nie ma forum DeadZ?

Niech nie będzie też pirackiej wersji minecrafta!

Opublikowano

Poprawiają?

Oni się nie znają nawet na AC, było im to udowodnione wiele razy.

Dzień po ich "aktualizacji" AC...

3XxBH.jpg

Wspomniałem że Global Inventory da się wywołać w każdym miejscu na mapie poprzez CE? 3Xguy.gif

Co do banów ID - Jest to nic innego jak zwykły Hardware ID Ban który można będzie ominąć w kilka minut xD

Czekam aż wprowadzą ich "nowy system banów"

Bany HWID są łatwe do obejścia, co prawda nie będziesz mógł grać na starym koncie ale będziesz mógł stworzyć nowe.

Co innego byłoby gdyby trzeba było obejść bana HWID od doświadczonej firmy z pieniędzmi która posiada doświadczonych koderów którzy potrafią ukryć oraz chronić dane kodu źródłowego.

Głównymi powodami dlaczego wszystkie emulatory są oblegane przez cheaty to dlatego że "Admini" takich oto emulatorów modyfikują kod źródłowy który:

1. Jest źle napisany.

2. Ma zły engine.

3. Nie jest ich.

Nie zdziwiłbym się gdyby użyli { GetCurrentHwProfile } do łapania cheat'ów3Xy0N.gif

costs.png

if(!wcscmp(DllName.c_str(), ((LDR_DATA_TABLE_ENTRY*)Table)->FullDllName.Buffer))

Opublikowano

Jestem na nie.

Poza tym forum nie popiera piractwa więc będzie to sprzeczne z regulaminem

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

@up to czemu są reklamowane pirackie servery mc?

hypocrits we are?

Opublikowano

@up to czemu są reklamowane pirackie servery mc?

hypocrits we are?

Jestem na nie.

Poza tym forum nie popiera piractwa więc będzie to sprzeczne z regulaminem

Postawienie samego serwera nie jest piractwem, dopiero gdy zaczniesz pobierać jakiekolwiek zyski materialne czy też zaczniesz wprowadzać zmiany w kodzie źródłowym lub używać oryginalnych plików to wtedy staje się to piractwem.

Jeżeli stworzysz serwer pod np. WarZ używając własnych plików serwerowych to jak najbardziej jest to legalne, natomiast używanie oficjalnego klienta już nie jest legalne.

Prywatne serwery najczęściej tworzone są przy pomocy "reverse engineringu" więc żadna część którą obejmują prawa autorskie nie jest naruszana, ponieważ serwer jest robiony całkowicie od 0 bez kopiowania jakichkolwiek części oficjalnego serwera.

"Reverse engineering" jest legalny, dlatego też emulatory są legalne. Jedyne co się wtedy łamie to TOS (Terms Of Service) samej gry, ale TOS to wymysł twórców gry i nie ma żadnego poparcia w faktycznym prawie, za złamanie zasad TOS jest co najwyżej kara bana z oficjalnego serwera, nic więcej.

- Modyfikowanie tekstowego pliku z adresem serwera (.CFG / .ini) to nie modyfikowanie kodu gry.

Często jest tak że twórcy gier wymyślają sobie jakieś pierdoły w licencjach które w rzeczywistości nie mają poparcia w prawie, i mimo że coś jest zapisane w licencji, to w sądzie by się nie utrzymało. - Tak jest np. z crackami do legalnych kopii bezpieczeństwa.

Prościej mówiąc, mogę stworzyć emulator pod jakikolwiek MMORPG zechcę - Mogę postawić go ale nie mogę korzystać z oficjalnego klienta aby łączyć się z ów emulatorem. Oczywiście niektóre MMORPG zabraniają RE.

Co do serwerów MC...

Twórca Minecraft'a Notch zezwala na pirackie serwery, więc jak najbardziej nie ma to nic wspólnego z piractwem skoro jest to dozwolone.

costs.png

Opublikowano

To jeżeli DeadZ jest identyczne jak WarZ i na identycznym silniku to cheat od iLikeCheats bd działać?

Nie koniecznie.

Co do tematu, to w pełni się zgadzam aby stworzyć sub-forum dla DeadZ, choć moglibyście dodać od razu całe sub-forum dla wszystkich emulatorów jak to ktoś powyżej powiedział.

...

Opublikowano

Tak, tak, tak, tak. Stwórzcie to subforum, tak jak w innych grach serwery prywatne. I niech skończą pieprzyć o piractwie bo na tym forum w dziale metina z materialnym zyskiem jest tego w trzy dupy.

Opublikowano

Jak najbardziej za.Bardzo się przyda ;)

EDIT: Dziwna zmiana gdyż zawsze gdy powstawał jakiś temat o DeadZ automatycznie zostawał on usuwany z powodem "Nasze Forum nie popiera piractwa".

Ale jeżeli już Administratorzy proponują to z wielką chęcią bym je zobaczył.

2912562157.png

Więc nie mów mi,że jestem lagerem :D

Opublikowano

@up

Cheatów i tak jest bardzo mało.

W tym ma dojść do każdego klienta intywidualne ID , i po zbanowaniu nie będzie się już dało grać.

Więc czemu nie?

Przecież jak tworzą cheaty to zawsze ktos z nich korzysta i wiadomo ze będzie wiece cheatow jak stworzą to subforum..

1377531174-U173186.png

Opublikowano

A co za problem wpisać w google deadz hacks?

Jak ktoś chce tego używać to i tak będzie.

Mi znalezienia hacka zajęło 30 sekund -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...