Skocz do zawartości

Nie dla ACTA

2619 odpowiedzi w tym temacie

cyprysik

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 1 postów
  • Czas Online: 5m 7s

Cytat

ZAWIESZENIE gówno nam daje...

Ale co ma Ci dać , rozpowszechniasz nielegalne pliki w internecie , to i tak powinieneś się bać , z ACTA czy bez ACTA , policja sledzi takie poczynania a później wpada do Ciebie i zabiera Twój komputer , to samo może zrobić z Twoim telefonem w krórym znajdzie nielegalne mp3 czy programy . Wy nie chcecie ACTA bo nie będzie można ściągać (czytaj kraść ) , a te protesty mądrych ludzi dotyczą zupełnie czego innego ( nie kradzieży) .

--

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

...V.I.P...

MPC User II

• Members
  • PipPipPip
  • 350 postów
  • Lokacja:|Silesia Crime|
  • Hobby:|TeamSpeak 3 Administration|Muzyka|Gry|Sport|
  • Czas Online: 22h 1m 13s
Łapcie kawałek o ACTA mojego autorstwa (może już jest wrzucony w tym temacie, nie sprawdzałem)

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

THUMB UP!

Piona :D

PanZagłady

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1765 postów
  • Czas Online: 11d 5h 5m 39s

Wyświetl postUżytkownik cyprysik dnia 07 luty 2012 - 09:09 napisał

Ale co ma Ci dać , rozpowszechniasz nielegalne pliki w internecie , to i tak powinieneś się bać , z ACTA czy bez ACTA , policja sledzi takie poczynania a później wpada do Ciebie i zabiera Twój komputer , to samo może zrobić z Twoim telefonem w krórym znajdzie nielegalne mp3 czy programy . Wy nie chcecie ACTA bo nie będzie można ściągać (czytaj kraść ) , a te protesty mądrych ludzi dotyczą zupełnie czego innego ( nie kradzieży) .

Może i dostanę warna, ale jesteś kolejnym LEMINGIEM, który kocha swego Pana z PełO.

ACTA nie dotyczy jedynie internetu . ACTA dotyczy także zamienników danych produktów. Nie zamierzam płacić dużo drożej za jakiś tam lek bo mogę mieć dużo tańszy i wcale nie gorszy. Szkoda mi forsy by przepierdalać na droższe leki, części samochodowe czy też elektroniczne itd. ACTA wprowadzi monopol na rynku i większe bezrobocie bo będą zamykane firmy co produkują zamienniki.

MONOPOL ? Wtf ? Tak, bo wejdzie do polski obowiązek przestrzegania patentów z USA . Nawet te posrane patenty zaczną u nas obowiązywać i wolny rynek stanie się mitem :).

Jeśli już mówimy o internecie to nie życzę sobie by jakiś idiota śledził moje poczynania w internecie :). Wcale nie chodzi o piracenie i udostępnianie czyichś prac bo tego nie robiłem i nie zamierzam robić.

Ci co narzekają, że mają gówniane dochody z sprzedaży płyt powinni zobaczyć ile im kradnie ZAIKS, ZPAV, FOTA oraz inni pośrednicy :). Naprawdę uwierz, że fani by zapłacili im na ich własne konta za ich płyty i sztukę gdyby SAMI ARTYŚCI dali im taką możliwość.

Obecnie artysta za jedną sztukę sprzedanej płyty zarobi 6-12% . Co to jest ? Gówno. Oddają kasiorę jakimś dziadkom z ZAIKS (jeśli ktoś nie wie o co kaman to niech znajdzie fotkę zarządu ZAIKS).

ACTA nie pomoże artystom bo przestudiowałem całe dokumenty ws. ACTA i same ACTA. Pomoże najwyżej okradać bardziej artystów i ich fanów :). Także w kierunku ACTA ja wystawiam środkowy palec tzw. FUCK YOU ACTA .

PS: Aby nie było , że moje pomysły o daniu możliwosci kupna pracy artystów poprzez wplaty na konto osobiste artystow są sprawdzone to przytoczę przykład:

Jeszcze jakiś komik też wystawił swoją sztukę w sieci za 5 dolarów i w ciągu 12h zwróciło mu się to dwukrotnie w wysokości 250 tys. dolarów. Przypominam, że zarobił od fanów 250 tys. dolarów w 12 godzin. ŚCIEMNIASZ ?! Wcale nie bo ten komik właśnie dał im możliwość wygodnego zakupu przez wpłaty internetowe i brak DRM też swoje zrobił. Jak widać nie muszą być niewolnikami korporacji UNIVERSAL GROUP , WARNER BROS itd. Sami mogą zarabiać większe kokosy bez udziału krwiożerczych korporacji.

Dołączona grafika

yangster

MPC Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 472 postów
  • Czas Online: 1d 11h 43m 1s
Z tego co mówili w wiadomościach czy tam innych faktach Polska po podpisaniu ACTA ma 180 dni na ewentualne wycofanie się z umowy. Ale po co? lepiej "zawiesić ratyfikację". Nie ma to jak granie na zwłokę, znak rozpoznawczy miłościwie nam rządzących -.-
Dołączona grafika

Lukas.

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 21 postów
  • Czas Online: 1d 16h 43m 1s
Zawiesili ratyfikację tej ustawy , bo ponoć będą rozpatrywać te argumenty , które mogą być zagrożeniem dla Polskiego Internetu i dla Polski. Jak dla mnie , marna wymówka.

Od razu mogli się wycofać z podpisywania tej umowy , a nie ciągnąć walkę do upadłego , skoro i tak przegrali z milionem Polaków. Wojnę wygraliśmy my , bitwa trwa nadal , ale 99 % wygranej jest po naszej stronie. Wystarczy tylko , że jedno państwo nie podpisze tej ustawy , a cała akcja pójdzie w łeb. :)

Dołączona grafika

Kolor purpury, dziwko ! Dołączona grafika

Znienawidzony przez miliony, kochany przez niewielu.

| Members |

AfffOmg

MPC Elite

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPip
  • 995 postów
  • Czas Online: 18d 16h 44m 25s

O tym jak Donald walczył o jawność negocjacji ACTA.

Cytat

Ale co ma Ci dać , rozpowszechniasz nielegalne pliki w programy . Wy nie chcecie ACTA bo nie będzie można ściągać (czytaj kraść ) , a te protesty mądrych ludzi dotyczą zupełnie czego innego ( nie kradzieży)

Sprawdź swoje dyski ziomeczku ,żebyś nie skończył jak ten hipokryta Hołdys.

Użytkownik AfffOmg edytował ten post 09 luty 2012 - 09:22

Ułuda, bujda, kłam, że nie ma po co żyć.
Ułuda, bujda, kłam...ułuda, bujda, kłam...
Ułuda, bujda, kłam, że poza flotą tu nic
Ułuda, bujda, kłam...a zobacz, zobacz to sam.

PanZagłady

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1765 postów
NIC NIE ZOSTAŁO WYCOFANE ?! Nie ma czegoś takiego jak ZAWIESZENIE ACTA ! Umów międzynarodowych nie da się ZAWIESIĆ !

Tusk robi was w balona i się śmieje bo część z was dała się nabrać jak puste lemmingi . Ten kraj chyli się ku upadkowi bo nadal jest zbyt wielu idiotów co wierzy w te złodziejskie partie obecne w sejmie.

Ci co bronią Palikota Błazna III RP niech się walną mocno w ścianę . Nic wam nie zalegalizował i nie zalegalizuje ;). Nawet DEPENALIZACJI nie wprowadzi. To była kiełbasa wyborcza dla naiwnych młodych, która jak widzę poskutkowała wejściem do sejmu ;).

Dalej popierajcie te twarze co dbają o swoje interesy a interes NARODU POLSKIEGO mają głęboko w dupie.

Rząd i sejm trzeba obalić .

Jeśli ktokolwiek myśli, że ACTA będzie wycofane to jest strasznie naiwny. Tusk i jego banda "prawdopodobnie" mogli dostać w łapę za przyjęcie ACTA . Dlaczego tak uwazam ? Proste, bo inaczej by tak nie oszukiwali ludzi z tym ZAWIESZENIEM i innymi trikami. Ta debata to było żałosne przedstawienie typu " na odpier*** " i niczego nie wniosła ws. acta. Mieli ujawnić WSZYSTKIE dokumenty dot. ACTA i co ? Gówno . Dalej w pręta lecą. Najważniejsze, że część lemingów znów im uwierzy i skoczy im poparcie %%%%.

Dołączona grafika

Dash

Spec od beki

• Moderator Metin2
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6306 postów
  • Gadu Gadu:Tajne
  • Lokacja:Warszawa
  • Hobby:Futbol, metin2.
  • Czas Online: 28d 11h 59m 30s

Wyświetl postUżytkownik PanZagłady dnia 11 luty 2012 - 16:56 napisał

NIC NIE ZOSTAŁO WYCOFANE ?! Nie ma czegoś takiego jak ZAWIESZENIE ACTA ! Umów międzynarodowych nie da się ZAWIESIĆ !

Tusk robi was w balona i się śmieje bo część z was dała się nabrać jak puste lemmingi . Ten kraj chyli się ku upadkowi bo nadal jest zbyt wielu idiotów co wierzy w te złodziejskie partie obecne w sejmie.

Ci co bronią Palikota Błazna III RP niech się walną mocno w ścianę . Nic wam nie zalegalizował i nie zalegalizuje ;). Nawet DEPENALIZACJI nie wprowadzi. To była kiełbasa wyborcza dla naiwnych młodych, która jak widzę poskutkowała wejściem do sejmu ;).

Dalej popierajcie te twarze co dbają o swoje interesy a interes NARODU POLSKIEGO mają głęboko w dupie.

Rząd i sejm trzeba obalić .

Jeśli ktokolwiek myśli, że ACTA będzie wycofane to jest strasznie naiwny. Tusk i jego banda "prawdopodobnie" mogli dostać w łapę za przyjęcie ACTA . Dlaczego tak uwazam ? Proste, bo inaczej by tak nie oszukiwali ludzi z tym ZAWIESZENIEM i innymi trikami. Ta debata to było żałosne przedstawienie typu " na odpier*** " i niczego nie wniosła ws. acta. Mieli ujawnić WSZYSTKIE dokumenty dot. ACTA i co ? Gówno . Dalej w pręta lecą. Najważniejsze, że część lemingów znów im uwierzy i skoczy im poparcie %%%%.
W kilku słowach, nasz kraj jest pojebany :)
A dlaczego? Bo rządzą nami kretyni.

PO = Pełna Odpowiedzialność

Promyk nadzieji, partia rządząca traci w sondażu 8% poparcia przez ACTA i afere z Narodowym :)

Dołączona grafika

BETTER DEAD THAN RED !

| Moderator Metin2 | Postwriter |

PanZagłady

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1765 postów

Wyświetl postUżytkownik Dash dnia 11 luty 2012 - 17:20 napisał

W kilku słowach, nasz kraj jest pojebany :)
A dlaczego? Bo rządzą nami kretyni.

PO = Pełna Odpowiedzialność

Promyk nadzieji, partia rządząca traci w sondażu 8% poparcia przez ACTA i afere z Narodowym :)

Co do afery z Narodowym to bym prześwietlił Muchę bo ona rozdała nagrody tym szefuniom od Narodowego Centrum Sportu ;] . Ciekawe kurwa za co te nagrody im dała . Za niedopuszczenie do rozegrania meczu o SuperPuchar ?

Dołączona grafika

_Maxiu_

Best in MPC

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3475 postów
  • Gadu Gadu:35200562
  • Lokacja:Środek piekła.
  • Hobby:Niszczenie/Destrukcja/Spalanie wszystkiego po kolei
  • Czas Online: 21d 20h 41m 2s
Heh dzisiaj znów protes ;/
Ja to wiem że to jest przereklamowane i nie wbije w życie codzienne.
A jak wbije..to tylko idzie faceplant'a sobie szczelić :rolleyes:

Dołączona grafika

PanZagłady

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1765 postów

Wyświetl postUżytkownik MaxAnnihilator dnia 11 luty 2012 - 23:57 napisał

Heh dzisiaj znów protes ;/
Ja to wiem że to jest przereklamowane i nie wbije w życie codzienne.
A jak wbije..to tylko idzie faceplant'a sobie szczelić :rolleyes:

Słuchaj albo chcesz mieć ACTA i droższe życie w realu albo chcesz mieć to co masz teraz. Po zatwierdzeniu ACTA znikna tańsze zamienniki produktów, leki itd. Wtedy jak rodzice zachoruja to wydadzą mnóstwo pieniędzy na oryginalne leki bo tylko takie będą ;).

Ja uważam, że protesty powinny być do czasu kiedy nie zostanie odrzucone te ACTA.

Dołączona grafika

Restive

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1765 postów
  • Gadu Gadu:22070669
  • Czas Online: 10d 12h 7m 33s
Protesty są już wszędzie a tutaj jak Niemcy polaką dziękują :

BesieK

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1767 postów
  • Lokacja:Jastrzębie-Zdrój
  • Czas Online: 14d 11h 9m 38s
Czyżbyśmy wygrali ? tusek się wycofuje, nie będzie ratyfikacji :D Acta idzie do kosza :D
Pomóż zbić range kliknij Lubie To

Dołączona grafika

ziomek3234

Beginner

• Members
  • PipPip
  • 182 postów
  • Gadu Gadu:12456759
  • Lokacja:Rzeszów
  • Czas Online: 4d 7h 32m 18s
Dupa, i tak coś wymyślą, i tym razem będą chcieli zrobić to po cichu.
Dołączona grafika

matikskate

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Czas Online: 18h 39m 33s

apropo tuska, zobaczcie jaka wpadka, hahahah!

PanZagłady

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1765 postów

Wyświetl postUżytkownik BesieK dnia 18 luty 2012 - 00:02 napisał

Czyżbyśmy wygrali ? tusek się wycofuje, nie będzie ratyfikacji :D Acta idzie do kosza :D

Facepalm... kolejny naiwny co uwierzył w Tuska i dzięki temu wzrośnie poparcie dla Partii Oszustów.

@ UP

Nie mam konta na GayBooku więc nie zobaczę ;).

Dołączona grafika

beliaar12

Best in MPC

• Moderator Inne MMO
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3217 postów
  • Lokacja:Kanzas City...
  • Hobby:sport, informatyka
  • Czas Online: 21d 12h 20m 21s
Tusk w ten sposób chciał sobie poparcie zwiększyć jak 3/4 internautów go znienawidziło ;]
Dołączona grafika

Sygna by sorden

El Piloto

MPC Member III

• Gold Member
  • PipPipPipPipPip
  • 554 postów
  • Gadu Gadu:22555301
  • Lokacja:Białystok
  • Hobby:To co tygryski lubią najbardziej..
  • Czas Online: 9d 6h 50m 58s
Acta nie będzie i kropka . Tusk chce wygrać w next wyborach, a jeżeli to podpisze to na pewno tak nie będzie

MrDeska

MPC Elite Rank II

• MPC Media Team
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2316 postów
  • Gadu Gadu:35578790
  • Lokacja:Detroit City
  • Hobby:AutoIt, Metin2
  • Czas Online: 34d 7h 23m 46s
Z najnowszych wieści, słyszeliście, że właściciele MegeUpload.com zostali wypuszczeni na wolność,
dzięki kaucji? ;)

Tusk strasznie spieprzył sprawę, następne wybory z pewnością wygra Palikot ^^

Dołączona grafika

Sharley

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Gadu Gadu:38505355
  • Lokacja:Sosnofiec. :3
  • Hobby:Coś co może zakończyć twój żywot.
  • Czas Online: 3h 36m 27s
W dwóch słowach :

megaupload.com , wróć .. :(
Dołączona grafika

ziomek3234

Beginner

• Members
  • PipPip
  • 182 postów
  • Gadu Gadu:12456759
  • Lokacja:Rzeszów
  • Czas Online: 4d 7h 32m 18s

Wyświetl postUżytkownik MrDeska dnia 22 luty 2012 - 17:37 napisał

Z najnowszych wieści, słyszeliście, że właściciele MegeUpload.com zostali wypuszczeni na wolność,
dzięki kaucji? ;)

Tusk strasznie spieprzył sprawę, następne wybory z pewnością wygra Palikot ^^
Poyebao?
Palikot to lalka T®uska-.-
Odzielił się od partii żeby zdobyć poparcie ludu (raczej poyebanych dzieciuchów którym tylko zielsko w głowie)
Nie zauważyłeś jeszcze że Palikot powiewa jak chorągiewka w te stronę w którą lud najbardziej napiera?...
Dołączona grafika

Hankus_PL

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 81 postów
  • Gadu Gadu:23365060
  • Hobby:DownHill,Pc,Imprezy
  • Czas Online: 1d 8h 15m 18s
NIE DLA ACTA !!!
Dołączona grafika
Dołączona grafika

farmerka

Pijawka III

• Members
  • PipPip
  • 103 postów
  • Lokacja:Polska i czasami Austria
  • Hobby:wszystko i nic: sport, computery
  • Czas Online: 7h 36m 53s
Często przeglądam prasę i tam czytam o zwolennikach i przeciwnikach podpisania tego dokumentu.Większośc jest za,ale jeśli chodzi o mnie jestem temu przeciwna.Każdy chce się czuć swobodnie pisząc coś w Internecie.Jeden na drugiego będzie patrzeć wilkiem,a to przecież nie temu ma służyć.Internet jest dla ludzi,a nie na odwrót.
Kocham mpcforum.pl!!!
Dołączona grafika

BesieK

MPC Elite Rank I

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1767 postów
  • Lokacja:Jastrzębie-Zdrój
  • Czas Online: 14d 11h 9m 38s

Wyświetl postUżytkownik PanZagłady dnia 19 luty 2012 - 11:59 napisał

Facepalm... kolejny naiwny co uwierzył w Tuska i dzięki temu wzrośnie poparcie dla Partii Oszustów.

@ UP

Nie mam konta na GayBooku więc nie zobaczę ;).

Naiwnego szukaj w domu :) Byłem nie doinformowany bo dopiero co wróciłem do domu po 3 dniowym wyjeździe :) Usłyszałem w radiu źle zrozumiałem i zapytałem. Takie to dziwne ?

Co do acta popieram to co robisz, nie dajesz za wygraną, uświadamiasz ludziom że teraz czy za rok i tak będą chcieli to wprowadzić, do czasu zmiany rządu niema gwarancji że to jak to napisałem 'pójdzie to do kosza' ...

Aha i żeby było jasne nigdy nie zagłosowałem (bo nie mogłem, ale przede wszystkim nie chciałem) na PO i nigdy nie zagłosuje :) Gdybyś czytał moje poprzednie posty to byś wiedział co myślę o tej partii :)
Pomóż zbić range kliknij Lubie To

Dołączona grafika

kaspian234

Beginner

• Members
  • PipPip
  • 166 postów
  • Gadu Gadu:40180521
  • Lokacja:gdzieś
  • Hobby:Metin2 ;) privy i Metin5s1
  • Czas Online: 2d 17h 24m 44s
To ACTA już są wprowadzone?
  • SevenHevenMT2 Pro super fajny serwer ;)
  • MaszDeda
  • lv:*****
  • Gildia:DajBuziaka
  • Smok

`lesio`

Beginner II

• Members
  • PipPip
  • 241 postów
  • Lokacja:LU
  • Hobby:Informatyka, Muzyka, Sport,
  • Czas Online: 5d 19h 28m 19s

Wyświetl postUżytkownik kaspian234 dnia 06 marzec 2012 - 13:36 napisał

To ACTA już są wprowadzone?
nie cos z eu nie zgodziła jak dobrze pamietam
Jeśli pomogłem DAJ Lubie to

farmerka

Pijawka III

• Members
  • PipPip
  • 103 postów
  • Lokacja:Polska i czasami Austria
  • Hobby:wszystko i nic: sport, computery
  • Czas Online: 7h 36m 53s
Podobno proces ratyfikacji umowy ACTA został zawieszony. Z czego wniosek,że jednak internauci to potężna i niezależna siła,która potrafi zaciekle bronić swoich praw i poglądów,ale czy wygramy,pożyjemy , zobaczymy.
Kocham mpcforum.pl!!!
Dołączona grafika

Zigler

Beginner II

• Members
  • PipPip
  • 215 postów
  • Czas Online: 6d 5h 15m 7s

Wyświetl postUżytkownik farmerka dnia 16 marzec 2012 - 12:46 napisał

Podobno proces ratyfikacji umowy ACTA został zawieszony.

Samo zawieszenie ratyfikacji da tyle co i nic.

StoneKnight

MPC Team II

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 740 postów
  • Gadu Gadu:32611513
  • Hobby:Informatyka , WWE , Armwrestling , snowboard , dziewczyny , ćwiczenia , CS , Metin2 , Talisman , Mafia , CoD , Hitman ...
  • Czas Online: 3d 22h 40m 49s
Tusk tymi wygłupami zwiększył sobie poparcie, na początku wszyscy wkur wieni że podpisał a za chwile wybawienie ;]

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika

PageSub

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 69 postów
  • Gadu Gadu:41961181
  • Lokacja:MPCForum
  • Hobby:Siedzenie na MPC :)
  • Czas Online: 14h 21m 14s
nie dla acta!
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1