Użytkownik cyprysik dnia 07 luty 2012 - 09:09 napisał
Ale co ma Ci dać , rozpowszechniasz nielegalne pliki w internecie , to i tak powinieneś się bać , z ACTA czy bez ACTA , policja sledzi takie poczynania a później wpada do Ciebie i zabiera Twój komputer , to samo może zrobić z Twoim telefonem w krórym znajdzie nielegalne mp3 czy programy . Wy nie chcecie ACTA bo nie będzie można ściągać (czytaj kraść ) , a te protesty mądrych ludzi dotyczą zupełnie czego innego ( nie kradzieży) .
Może i dostanę warna, ale jesteś kolejnym LEMINGIEM, który kocha swego Pana z PełO.
ACTA nie dotyczy jedynie internetu . ACTA dotyczy także zamienników danych produktów. Nie zamierzam płacić dużo drożej za jakiś tam lek bo mogę mieć dużo tańszy i wcale nie gorszy. Szkoda mi forsy by przepierdalać na droższe leki, części samochodowe czy też elektroniczne itd. ACTA wprowadzi monopol na rynku i większe bezrobocie bo będą zamykane firmy co produkują zamienniki.
MONOPOL ? Wtf ? Tak, bo wejdzie do polski obowiązek przestrzegania patentów z USA . Nawet te posrane patenty zaczną u nas obowiązywać i wolny rynek stanie się mitem

.
Jeśli już mówimy o internecie to nie życzę sobie by jakiś idiota śledził moje poczynania w internecie

. Wcale nie chodzi o piracenie i udostępnianie czyichś prac bo tego nie robiłem i nie zamierzam robić.
Ci co narzekają, że mają gówniane dochody z sprzedaży płyt powinni zobaczyć ile im kradnie ZAIKS, ZPAV, FOTA oraz inni pośrednicy

. Naprawdę uwierz, że fani by zapłacili im na ich własne konta za ich płyty i sztukę gdyby SAMI ARTYŚCI dali im taką możliwość.
Obecnie artysta za jedną sztukę sprzedanej płyty zarobi 6-12% . Co to jest ? Gówno. Oddają kasiorę jakimś dziadkom z ZAIKS (jeśli ktoś nie wie o co kaman to niech znajdzie fotkę zarządu ZAIKS).
ACTA nie pomoże artystom bo przestudiowałem całe dokumenty ws. ACTA i same ACTA. Pomoże najwyżej okradać bardziej artystów i ich fanów

. Także w kierunku ACTA ja wystawiam środkowy palec tzw. FUCK YOU ACTA .
PS: Aby nie było , że moje pomysły o daniu możliwosci kupna pracy artystów poprzez wplaty na konto osobiste artystow są sprawdzone to przytoczę przykład:
Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść
Jeszcze jakiś komik też wystawił swoją sztukę w sieci za 5 dolarów i w ciągu 12h zwróciło mu się to dwukrotnie w wysokości 250 tys. dolarów. Przypominam, że zarobił od fanów 250 tys. dolarów w 12 godzin. ŚCIEMNIASZ ?! Wcale nie bo ten komik właśnie dał im możliwość wygodnego zakupu przez wpłaty internetowe i brak DRM też swoje zrobił. Jak widać nie muszą być niewolnikami korporacji UNIVERSAL GROUP , WARNER BROS itd. Sami mogą zarabiać większe kokosy bez udziału krwiożerczych korporacji.