Skocz do zawartości

[Archiwalny][RP] Królestwo Thandor [Zapowiedź] l [Dedyk] l [24/7] l [WL] l [No-Premium] *poprawione*

Królestwo Thandor RP Chartum Obozy Przygoda ADV No-Premium

1426 odpowiedzi w tym temacie

WodzuPL

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 25 postów
  • Czas Online: 1d 21h 18m 49s
Nazwa serwera: Królestwo Thandor
IP: 46.105.133.121
Sloty: 50
Ekipa:
Administracja- MarekZet, AdamZZ, WodzuPL
Moderatorzy- Molom , PolandHazz , NeraVo
Modyfikacje: Wszystkie wymagane pluginy+kilka napisanych przez naszego programistę- Nomaf'a.

Informacje o serwerze

Thandor jest rozwinięciem naszego dawnego serwera- Królestwa Chartum, który niestety niezbyt wypalił. Co prawda, dalej istnieje, jednak z całkiem inną ekipą i z przykrością mówię, że go nie polecam, zwyczajnie upadł.

Przejdźmy do rzeczy. Koncepcja serwera opiera się na intrygach i stosunkach politycznych między czterema nacjami. To Ty decydujesz, do jakiej dołączysz. A może zostaniesz bandytą lub wędrowcem? Wybór jest wolny. Opis nacji:

Yerdyn - śnieg
Wielu ludzi nie docenia tej małej wioski. Ulokowana na środku wielkiego lodowca jest skrywana przez tumany śniegu. Ludzie Śniegu są świetnie dostosowani do życia w tych ekstremalnych temperaturach. Ich śnieżne norki są wytrzymalsze od zwykłych domów. Jednak unikają oni ognia. To ich najsłabszy punkt i chyba jedyny. Żyjąc pośród śniegów zdobyli wiele umiejętności zarówno łowieckich jak i wojowniczych...

Iyash - las
Wioska skryta między pniami drzew jest siedzibą najlepszych myśliwych i leśniczych z całego królestwa. Szkolą się tutaj również najznamienitsi rzemieślniczy z całego kraju. Teren daje im doskonałą pozycję do obrony i zastawiania zasadzek. W tych właśnie lasach czają się najwięksi bandyci. Leśny Lud ma najznamienitszych łuczników i łowców oraz zwiadowców. Ich siec wywiadów obejmuje prawie całe królestwo...

Quehati - podziemia
Ludzie, którzy nie ufają powierzchni skryli się w jaskiniach i zbudowali tam swoje miejsce. Siec korytarzy łączy liczne kopalnie i domy. Mają oni doskonałą pozycję do robienia podkopów i przetrzymywania więźniów. Tu właśnie znajduje się największe więzienie w królestwie, gdzie swoje oddziały mają wszyscy władcy. Ludzie-Krety jednak strasznie nie lubią słońca. Unikają go jak wroga. Natomiast nocą wychodzą na powierzchnię by zaskoczyć uciekających do wioski podróżników i kupców. Niektórzy mówią że ponoć podziemni umieją kontrolować potwory...

Opis nacji stworzył Molom, za co serdecznie mu dziękuję.

Rzecz jasna, każda nacja żyje w innym środowisku i klimacie, ma inne przyzwyczajenia, sposób życia, wiarę oraz przywileje i niekorzyści.

Jeżeli gracz nie chce należeć do nacji, może wybrać drogę:

-Bandyty
-Wędrowca

Bandyci mordują mieszkańców i napadają na osady. Żyją w niewielkich obozach otoczonych palisadą. Za wykonywanie swoich zadań otrzymują wynagrodzenie od lidera. Jednakże, mogą zostać złapani przez strażników i wtrąceni do lochu.

Wędrowcy natomiast nie mają stałego miejsca zamieszkania, wędrują od nacji do nacji, od osady do osady. Zazwyczaj za niewielką opłata mieszkańcy bardzo chętnie przyjmą tych podróżników do siebie.

Na serwerze pilnujemy, aby był klimat. Zostaną stworzone dwa chaty, jeden do mowy RP w stylu "Dzielny drwalu, drewno zanieś do magazynu na wschodzie", a drugi do zwykłych rozmów, gdzie dozwolone jest "Siema", "Wtf" itp. Nasi moderatorzy dbają, aby serwer przypominał średniowiecze.

Obywatele Królestwa podzieleni są na kilka grup społecznych:

Niewolnik- nie ma żadnych praw i należy do jednego z graczy. Gracz staje się niewolnikiem za przewinienia. Niewolnik musi wykonywać rozkazy swojego pana.

Chłop- chłopem zostaje każdy nowy gracz na serwerze. Może mieszkać jedynie w osadach. Nie może należeć do żadnej z gildii. Ma obowiązek płacić 20 denarów dziennie+podatek za swój dom.

Mieszczanin- aby zostać mieszczaninem, należy wpłacić 3000 swojej waluty. Może należeć do gildii i posiadać swoje budowle specjalne. Może mieszkać zarówno w osadzie, jak i w stolicy. Ma obowiązek płacić 25 denarów dziennie+podatek za dom.

Szlachta- aby zostać szlachciem, należy wpłacić 15000 swojej waluty oraz mieć rekomendację dwóch innych szlachciców z naszej nacji. Może zakładać osady. Ma prawo posiadać miejsce na targu nawet, gdy nie należy do gildii kupców. Zajmuje się prawem w swojej nacji. Płaci mniejsze podatki. Może organizować krucjaty.

Magnat- aby zostać magnatem, należy wpłacić dotację na serwer. Magnat nie płaci żadnych podatków. Dostaje od króla 100 denarów dziennie. Organizuje on wyprawy zbrojeniowe. Może wybudować warownię otoczoną murami, będącą siedzibą swojej rady szlacheckiej.

Król- przywódca nacji. Zostać nim można, wyrażając swoje chęci podparte odpowiednimi argumentami i posiadając uznanie mieszkańców. Jeżeli jednak 70% poddanych będzie przeciw aktualnemu królowi, może on zostać obalony.

Gracze mogą zakładać wioski i osady, posiadając minimalnie trzech mieszkańców. Rzecz jasna, osada należy do jednej z nacji. Osady są zarządzane przez sołtysów, których wybiera król nacji.

Rozgrywkę umilą Wam:

- Battlegroundy, czyli walki między nacjami na zróżnicowanych lokacjach: komnacie alchemika, kopalni, młynie oraz arenie.

- Różne eventy(inne od Battlegroundów)

- Religia i aspekt wiary

- Wojny i intrygi między nacjami

Podsumowując, rozgrywka na naszym serwerze to:

- Stosunki dyplomatyczne między nacjami

- Aspekt gospodarki i handlu

- Gildie, do których możesz dołączyć i pomóc w rozwoju

- Możliwość zarządzania wioską, osadą i obozem

- Walki między nacjami na specjalnych lokacjach

- Rozpraw w sądzie nacji i konfliktów między mieszkańcami

Oczywiście mamy swoje własne forum. Którego nie możemy podać ;]

Na koniec, powiem czym zajmuje się nasza ekipa:

Administracja:

MarekZet- mechanika gry oraz pomysły na serwer, przyjmowanie graczy do WL.
Jiyam- kontakt z graczami oraz mapa.
WodzuPL- strona techniczna oraz kontakt z graczami.
Nomaf- strona techniczna oraz pisanie pluginów.

Moderatorzy:

Molom
Kenji
Neravo

IP Ts3 - 46.105.133.121

Wzór podania na WL:

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

Przykładowe podanie:
Spoiler

Pozdrawiam :)

Użytkownik WodzuPL edytował ten post 18 styczeń 2012 - 21:52

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

Cytrusek92

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 15 postów
  • Czas Online: 10h 12m 16s
Nick:Cytrusek92
Czas gry w Minecraft'a:rok
Znajomość gry RP:grałem na 3 serwerach RP na każdym około 2 miesięcy
Historia Postaci:Wyszedłem z ojcem na grzyby do lasu. Zauważyłem dużą polane grzybów i zacząłem je zbierać, niestety gdy zauważyłem, że się zgubiłem było już za późno nie wiedziałem gdzie jest ojciec. Więc zacząłem panikować i biegać naokoło drzewa, gdy się otrząsnąłem pomyślałem, że muszę znaleźć ojca i po jakimś czasie wyszedłem z lasu koło jakiegoś portu. Było już ciemno więc musiałem znaleźć schronienie pomyślałem, że prześpię się na statku i obudzę się na tyle wcześnie, żeby wyjść przed wypłynięciem statku z portu. Obudziłem się następnego dnia i okazało się, że statek już wypłyną. Gdy statek przybił do portu zapytałem jakiegoś mężczyzny gdzie jestem on odpowiedział mi, że jestem w królestwie Thandor. Gdy poprosiłem go o pomoc w dotarciu portu Porcelanowa sowa(ten skąd przypłynąłem) on odpowiedział, że jest za późno i mogę przenocować w jego domu w nacji Char.
Preferowana Nacja:Char
Dlaczego nasz serwer?:Ponieważ wydaje się bardzo fajny i widać że trochę pracy w to włożyliście i nie padnie po tygodniu
Posiadasz Mumble?**:Narazie nie
Zareklamujesz serwer:Tak

Użytkownik Cytrusek92 edytował ten post 20 listopad 2011 - 14:38

mankey

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 83 postów
  • Lokacja:L-ca
  • Hobby:Metin2,CSS,CrimeCraft,Garry's Mod,MineCraft
  • Czas Online: 8h 52m 17s
Nick: pablo1241
Ile gram? hmm chyba od samego początku
Znajomosc serva RP znam tylko od strony grania
Historia postaci:Szczerze mówiąc nie wiem za bardzo o co chodzi z tym podpunktem
Nacja :Yerdyn.Jak nikt nie chce byc nimi to ja chetnie przystapie do tej nacji
Dlaczego wasz: Moze dlatego ze estetycznie oraz zachecajaco napisaliscie o serwerze
POsiadasz Mumble:Niestety nie posiadam
Zareklamujesz serwer?:Juz to zrobilem po przez skypa ;]
Dołączona grafika Dołączona grafika
90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Zbieram + :D

yukozi

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 96 postów
  • Czas Online: 23h 9m 29s
Nick: skyref
Ile gram? Tak około z rok.
Historia postaci:Dawno temu gdy wyruszyłem Z moim dziadkiem w podróż statkiem rozbilsmy sie na środku morza potem płyneliśmy wiele mil
dopłyneliśmy do lądu poszliśmy szukać schronienia natkneliśmy sie na Zamek
Było to Królestwo Thandor Dołączyłem do Nacji Char po wielu godzinach pracy wyrszyłem do króla lecz napotkałem tam bandytów
Gonili mnie uciekłem z zamku . przejeli zamek było ich za dużo na mnie 1
Udałęm się do mojego starego przyjaciela Groma
Jest on najemnikiem wraz ze swojimi ludźmie grom pomógł mi odbić zamek
Lecz udało im się uciec porwali mojego dziadka
Po kilku dniach Dziadek powrócił na Krowie
Przywlokła go do zamku był cały w krwi Grom w raz ze swojimi Najemnikami wyruszył zniszczyć obóz
BAndytów.LEcz nikogo tam nie widzieli...Po kilku dniach Najemnicy wrócili lecz bez Groma 1 z Najemników powiedział mi że grom Umarł...
Kiedy dziadek się ocknął opowiedział mi kto go napadł . zbierałem silną armie wraz z królem lecz kiedy mieliśmy wyruszyć na bitwe bandyci przyszli i dołączyli do armi Thandoru.
Nacja :Char
Dlaczego wasz: Moze dlatego ze estetycznie napisaliscie o serwerze oraz podobaja mi sie takie serwery

Użytkownik yukozi edytował ten post 19 listopad 2011 - 11:45

Jozek09

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 1 postów
  • Czas Online: 31m 36s
Nick: Jozek
Historia postaci:Szczerze mówiąc nie wiem za bardzo o co chodzi z tym podpunktem ale wydaje mi się że jest spox ;)
Nacja :Chciałbym zostać bandytą
Dlaczego wasz: Moze dlatego ze estetycznie oraz zachecajaco napisaliscie o serwerze

Xixmix

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Czas Online: 22h 33m 10s
Nick: Xixmix
Czas gry w Minecraft'a:1 rok
Znajomość gry RP: Grałem na wielu RPG i wiem o co chodz
Historia Postaci: Dawno temu mieszkałem w małej wiosce nieopodal lasu. Lubiłem się tam bawić z kolegami. Często bawiliśmy się w chowanego. Pewnego dnia gdy wróciłem z lasu zobaczyłem ogień. Nasza wioska się paliła. Widziałem rycerzy w lśniących zbrojach którzy zabijali mężczyzn. Próbowałem ich zatrzymać jednak bez skutku. Od tamtej pory moim celem była zemsta. Próbowałem znaleźć pomoc. Jednak nikt nie chciał. Za czołem ich śledzić tych rycerzy okazało się że mieszkają w Królestwo Thandor. Niedaleko tego zamku znalazłem jakąś wioske to była wioska barbarzyńców. Dołączyłem do nich.
Preferowana Nacja: Bandyta
Dlaczego nasz serwer?:Grałem na wielu serverach ale ten wydaje się najfajniejszy
Posiadasz Mumble?: Nie ale w każdej chwili moge
Zareklamujesz serwer: Oczywiście że tak

Użytkownik Xixmix edytował ten post 19 listopad 2011 - 20:09

villo17

MPC User II

• Members
  • PipPipPip
  • 390 postów
  • Lokacja:Jastrzębie Zdrój
  • Czas Online: 1d 15h 16m 12s
[b]Nick: kiroo78[/b]
[b]Wiek: 17 (min. 13*)[/b]
[b]Czas gry w Minecraft'a:Od 1.3[/b]
Znajomość gry RP: Ogarniam
Historia Postaci:Nie rozumiem pytania. Chodzi o jakiś tekstowy opis ?
Preferowana Nacja: Char
Dlaczego nasz serwer?: Wydaje się być bardzo ciekawy i myślę, że takie coś może mnie wciągnąć na dłużej.
Posiadasz Mumble?: Nie ale mogę pobrać/
Zareklamujesz serwer: Tak.

@edit
Mam premium jc. :)

Użytkownik villo17 edytował ten post 19 listopad 2011 - 11:10

Dołączona grafika

LukOle

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 31 postów
  • Czas Online: 6h 16m 6s
Yuokozi, napisz ze wzorem ! W historii postaci piszecie jak się znależliście w Królestwie Thandor .

Powiedzmy, Historia postaci: Młody chłopiec o imieniu Rafał, wybrał się z ojcem do karczmy w Porcie Kałamarnicy . Ciekawy Rafał jednak nie mógł usiedzieć i znalazł mały statek, który bardzo chciał zobaczyć . Wkrótce jednak gdy krzątał się w nim i biegł już do ojca, był na morzu . Widział kilku niesympatycznych chłopów, których strasznie się bał . Gdy oni wyszli na ląd, ja po cichu za nimi . Byłem w Królestwie Thandor, skąd spokojny starzec zaprowadził mnie do nacji Yerdyn .

Póki co, żadnego nie akceptuję, poprawcie .

yukozi

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 96 postów
poprawiłęm

MrKrychu13

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 67 postów
  • Gadu Gadu:31552959
  • Czas Online: 1d 3h 30m 24s
Nick: VOLhud
Czas gry w Minecraft'a: ok. 5 miesięcy
Znajomość gry RP: Tak
Historia Postaci: Syn drwala Marcin, mający 21 lat pewnego razu wyruszył do miasta zwanego Iyash. Idąc przez las napotkał czterech ludzi, którzy kazali
się zatrzymac, wypytywali Marcina czy nie ma pieniędzy, ale on odpowiadał, że idzie tylko do chorej matki. Po chwili jeden wyciągną pałkę i zaczął bic chłopaka po wszystkich częściach ciałą. Po kilku minutach chłopak stracił przytomnośc. Obudził się w jakiejś lepiance, gdy się otrząsną i wstał zobaczył że jest cały we krwi i nie ma na sobie ubrań podniósł się i wyszedł z prowizorycznego domku. Nic nie zobaczył tylko jakieś ruiny po osadzie bandytów. Odczuwał mróz, cała kraina była pokryta lodem i śniegem. Nikogo nie było tylko ruiny po wiosce bandytów
w jednej z ruin ujrzał człowieka który prawdopodobnie nie żył. Tak też było znalazł przy nim jakieś ubrania i trochę denarów. Postanowił zemścic się na bandytach....

Preferowana Nacja: Wędrwownik
Dlaczego nasz serwer?: Po prezętacji bardzo mi się spodobał. Od dłuższego czasu szukałem takiego serwera.
Posiadasz Mumble?** Nie
Zareklamujesz serwer: Postaram się

Użytkownik MrKrychu13 edytował ten post 19 listopad 2011 - 11:44

MY BF3 STATS:
Dołączona grafika

LukOle

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 31 postów
Yukozi, za krótka historyjka .

Krychu przyjęty .

Użytkownik LukOle edytował ten post 19 listopad 2011 - 11:38

yukozi

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 96 postów
poprawione

Nick: skyref
Historia postaci:Dawno temu gdy wyruszyłem Z moim dziadkiem w podróż statkiem rozbilsmy sie na środku morza potem płyneliśmy wiele mil
dopłyneliśmy do lądu poszliśmy szukać schronienia natkneliśmy sie na Zamek
Było to Królestwo Thandor Dołączyłem do Nacji Char po wielu godzinach pracy wyrszyłem do króla lecz napotkałem tam bandytów
Gonili mnie uciekłem z zamku . przejeli zamek było ich za dużo na mnie 1
Udałęm się do mojego starego przyjaciela Groma
Jest on najemnikiem wraz ze swojimi ludźmie grom pomógł mi odbić zamek
Lecz udało im się uciec porwali mojego dziadka
Po kilku dniach Dziadek powrócił na Krowie
Przywlokła go do zamku był cały w krwi Grom w raz ze swojimi Najemnikami wyruszył zniszczyć obóz
BAndytów.LEcz nikogo tam nie widzieli...Po kilku dniach Najemnicy wrócili lecz bez Groma 1 z Najemników powiedział mi że grom Umarł...
Kiedy dziadek się ocknął opowiedział mi kto go napadł . zbierałem silną armie wraz z królem lecz kiedy mieliśmy wyruszyć na bitwe bandyci przyszli i dołączyli do armi Thandoru.
Nacja :Char
Dlaczego wasz: Moze dlatego ze estetycznie napisaliscie o serwerze oraz podobaja mi sie takie serwery
Sry za spam ale nie odpowiadasz

a tak wgl kiedy start serwera??

Użytkownik yukozi edytował ten post 19 listopad 2011 - 11:51

godzilla11

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 24 postów
  • Hobby:Grać w minecrafta :P
  • Czas Online: 4h 40m 19s
Nick:Godzilla7088
Czas gry w Minecraft'a: 1Rok od alphy
Znajomość gry RP:prawie żadna
Historia Postaci:Dawno temu w Zamku pod Cecorą Urodziłem się w małym namiocie,
Nie miałem rodziców lecz został mi tylko dziadek i on opiekuje sie mną trenuje ze mna KARATE oraz sztuki KI...
Preferowana Nacja:Quehati
Dlaczego nasz serwer?: nudzi mi się :P
Posiadasz Mumble?** nie
Zareklamujesz serwer: już to zrobiłem poprzez GG :P podałem kolegom.
Kocham mpcforum.pl!!!
Dołączona grafika

LukOle

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 31 postów
Przyjęci youkozi i godzilla . Zainstalujcie Mumble czy TS3, będzie się milej grało :) . Godzilla, RP polega na odgrywaniu roli swojej postaci . Wczuj się w grze, że jesteś chłopem w średniowieczu i dla króla zbierasz drewno, zarządzasz z nim Królestwem, jesteś krwiożerczym bandytą grasującym w lesie, który ucieka przed strażnikami danej nacji . Akcja dzieje się w średniowieczu . Poczytaj może trochę na googlach o RP ;) .

BroxPL

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Czas Online: 8h 23m 49s
[b]Nick:[/b]BroxPL
[b]Wiek :(min. 13*)[/b]13
[b]Czas gry w Minecraft'a:[/b]Od wersji 1.3
Znajomość gry RP:Często grywałem na serwerach RP
Historia Postaci: Dawno temu, kiedy się urodziłem, mieszkałem w biednej wiosce. Wychowywała mnie tylko matka. Lecz gdy miałem 5 lat zmarła. Postanowiłem więc wyruszyć w daleką podróż w celu poszukiwania przygód...W końcu trafiłem na niesamowitą krainę pełną drzew. Zamieszkałem na niej i od tamtej chwili należę do Iyash.
Preferowana Nacja:Iyash
Dlaczego nasz serwer?: Od dawna szukam takiego serwera
Posiadasz Mumble?** Tak
Zareklamujesz serwer:Z ogromną przyjemnością

Użytkownik BroxPL edytował ten post 19 listopad 2011 - 22:22

Daniuske

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 55 postów
  • Czas Online: 2d 3h 18m 39s
b]Nick:[/b] Graves
[b]Wiek:[/b] 13
[b]Czas gry w Minecraft'a:[/b] Od Beta 1.3_01
Znajomość gry RP:Tak
Historia Postaci:Urodził się w małej wiosce położonej o 500 mil zdala od królestw ale jednak wychowywał się bez rodziców . Wyrósł na Silnego , Mężnego Mężczyznę . Podróżował przez kilka lat aż odnalazł swoją "Ziemię Obiecaną".

Przez te lata wędrówki nauczał się jak przetrwać . Dotarł do Królestwa Thandor ale on sam o tym nie wiedział . Więc zamieszkał narazie w lesie . Aż do Teraz ...
Preferowana Nacja: Quehati
Dlaczego nasz serwer?: Wygląda na swietny RolePlay z czego uwielbiam w grach troche życia
Posiadasz Mumble?** Niestety nie
Zareklamujesz serwer: Jasne , Kiedy bedzie chwila zareklamuje :)

Mam nadzieje że was zaciekawiłem :D

Użytkownik Daniuske edytował ten post 19 listopad 2011 - 13:26

Dołączona grafika

yukozi

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 96 postów
jaki kanal czy jak to tam sie zwie w tym mumble

A i kiedy START Serwera???

jiyam

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 97 postów
  • Czas Online: 1d 11h 4m 26s
Historia postaci powinna być mniej więcej na 4-5 zdań, musicie poprawić podania.
Start królestwa Thandor przewidziany jest co najmniej na datę 15 grudnia, dlatego proszę uzbroić się w cierpliwość.

Niech każdy, kto nie zna linku do forum Thandor napisze do mnie na PW, wtedy dostanie link do forum ;)

NeraVo

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 277 postów
  • Lokacja:Małopolska ;x
  • Hobby:- MineCraft
    - Koszykówka
    - Itp.
  • Czas Online: 9d 8h 16s
Nick : Lancess Zmieniony na NeraVo !
Czas gry w MineCraft'a : Wyjdzie z około pięć miesięcy (mam doświadczenie w grze)
Znajomość gry RP : Niestety prawie żadna

Historia postaci :
Dawno, dawno temu, gdy jeszcze moja rodzina sprawowała władzę w królestwie (ojciec był szlachcicem), na główne miasto kraju napadła wielka grupa bandytów. Liczyła sobie około stu osób. Każdy mieszkaniec, nawet najmłodszy ruszył do walki (gdyż było nas trzydziestu) - w tym ja, mały chłopiec. Niestety nie udało się nam odeprzeć ataku, bandyci zabili mojego ojca, a matkę wzięli do niewoli razem z bratem. Ja wyruszyłem do lasów razem z moimi dwoma przyjaciółmi - Kan'em i Len'em. Codziennie obserwowaliśmy miasto, lecz nic się tam nie działo. Pewnego dnia postanowiliśmy podkopać się do zamku króla - tak jak robiło to nasze królestwo. Kopaliśmy całe dwa tygodnie, prawie bez przerwy. Gdy już skończyliśmy była noc, czyli doskonała pora na atak. Inne zamki i miasta z naszej nacji bali się zaatakować bandytów, gdyż ta grupa była bardzo liczna i silna. Jednak trzech małych chłopców się odważyło to zrobić. Gdy wszedł pierwszy z nich do zamku - Len - zobaczył jak przywódca bandytów znęca się nad niewolnikami. Chciał do niego wyskoczyć, ale nagle ktoś go złapał za rękę. Byłem to ja, młody Lancess. Postanowiliśmy zajść ich od tyłu i pierw zabić strażników. Zastawiliśmy kilka pułapek, gdyż wiedzieliśmy jak się to robi od naszego nauczyciela. Pierwszy strażnik został zabity już po godzinie. Niestety! Zostało ich 29.. Więc ponownie omówiliśmy plan działania, tym razem mieliśmy uwolnić niewolników i dać im nasze bronie, które wytworzyliśmy z Cobla (Kamienia). Udało się to nam i razem z nimi wyruszyliśmy (nadal po cichu) do najbliższego miasta naszej frakcji. Może im się to udało, lecz Lancess nadal był nieszczęśliwy. A wiecie dlaczego? Nie odnalazł swojej matki i brata. Po miesiącu wrócili tutaj, tym razem z armią czterdziesto-osobową. Gdu udało im się to, jeden z magnatów uświadomił przywódcy bandytów, że oszukali ich dzieci. Matkę i brata Lancess'a znaleziono w lochach, zabitych. Okazało się że matka chłopca nie chciała wyjść za bandytę więc ją zabili. A brata za to że próbował ją chronić. Lancess już jako mały chłopiec stał się bohaterem. Niestety czy zostanie mieszkańcem, czy szlachtą to już zależy od was.. admini..

Preferowana Nacja : Char
Dlaczego nasz serwer? : Bardzo mi się spodobała zapowiedź, i nigdy nie grałem w serwer z Gildiami i frakcjami, w dodatku z bandytami i wędrowcami ;)
Posiadasz Mumble : Niestety nie i raczej nie będę posiadał. Mi wystarcza pisanie ;x
Zareklamujesz serwer? : Na pewno! Jeżeli wyjdzie serwer, postaram się reklamować na GG i na grach (tam więcej graczy znajdziemy) ; )

Pozdrawiam! I mam nadzieję że będę mógł grać razem z wami, historię pisałem około 20 minut ;)
Mam nadzieję że się spodobała (historia). :D

Użytkownik NeraVo edytował ten post 01 grudzień 2011 - 22:50

Dołączona grafika

"Nigdy nie było dobrej wojny i złego pokoju."

Benjamin Franklin

stalowy12341

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Czas Online: 17h 42m 32s
Nick:Stalowy
Czas gry w Minecraft'a z tego co pamietam od creative
Znajomość gry RP: Ogromna
Historia Postaci: Pewnego slonecznego dnia obudził sie pewien chlopiec.Jego ojcem był śmiały wojownik.Chlopiec bardzo chciał isć w slady ojca, lecz porwali go ludzie Yerden. Mały chlopiec bo 5 latach zycia jako nie wolnik został zwerbowany na wojownika. A co było dalej ? to już dowiemy sie na serwerze :)
Preferowana Nacja:Yerdyn
Dlaczego nasz serwer?:Serwer mnie zainspirowal profesionalny opis nacje czego wiecej chciec?!? :P
Posiadasz Mumble?** Owszem posiadam ale mikrofonu nie posiadam :) lecz nadorzam np ktos mowi ja odrazu odp pisemnie
Zareklamujesz serwer:Postaram sie zrobic jakis gameplay z serwera :)

yukozi

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 96 postów
Mam Pytanie kiedy start serwera nie moge sie doczekac

jiyam

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 97 postów
Lancess, historia nawet ciekawa, jeśli chodzi o RP to można poczytać w necie o średniowieczu lub samym RP. Jeśli chodzi o Mumble to nie musisz przez nie rozmawiać przez mikrofon, równie dobrze można na nim pisać :P
stalowy, mógłbyś trochę rozwinąć historię postaci? Według mnie trochę za krótka...

Lancess przyjęty, stalowy historia do poprawy

yukozi jeszcze nie wiadomo, jest jeszcze mapa i pluginy do ogarnięcia, ale sądzę, że serwer wystartuje w najbliższym czasie :)

Użytkownik jiyam edytował ten post 19 listopad 2011 - 13:11

Start królestwa Thandor przewidziany jest co najmniej na datę 15 grudnia, dlatego proszę uzbroić się w cierpliwość.

Niech każdy, kto nie zna linku do forum Thandor napisze do mnie na PW, wtedy dostanie link do forum ;)

yukozi

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 96 postów
Aha dziękuje za informacje Czcigodny Moderatorze^^

WodzuPL

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 25 postów
  • Czas Online: 1d 21h 18m 49s
NeraVo przyjęty!
stalowy12341 - za krótka historia
yukozi - nie chcemy podawać daty , ponieważ ludzie się buntują kiedy jest opóźnienie.

Komuro

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Czas Online: 3h 14m 42s
[b]Nick: KomuroPL[/b]
[b]Wiek:(min. 13*)13[/b]
[b]Czas gry w Minecraft'a: Od wersji 1.3[/b]
Znajomość gry RP: Grałem na tylko 2,ale myślę że aż taki zły gracz to ze mnie nie jest ;)
Historia Postaci: Młody Komuro był niegdyś Char'em i urodził się na pustyni. Gdy dowiedział się o okrucieństwach jakie wyrządzały sobie nacje,odszedł od Char'ów i został bezstronnym wędrowcem. Od teraz wędruje od nacji do nacji i poznaje ich kultury oraz zwyczaje. Ma zamiar urządzić sobie domki z każdym z miast,jeśli oczywiście dostanie pozwolenie. Szuka też swej miłości.
Preferowana Nacja: Wędrowiec
Dlaczego nasz serwer?: Wydaje się bardzo interesujący. Ten chat z pisaniem tylko jak prawdziwy człowiek z średniowiecza jest naprawdę dobrym pomysłem. Myślę,że zagoszczę tutaj trochę dłużej niż na innych serwerach :>
Posiadasz Mumble?** Nie,ale jeśli będzie trzeba to pobiorę. Obecnie mam tylko TS3.
Zareklamujesz serwer: Tak!

matrixio025

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Czas Online: 25m 34s
kiedy zostanie otworzony

kamiloo1351

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Czas Online: 3h 55m 45s
Nick: TermoS
Czas gry w Minecraft'a:1.5 roku
Znajomość gry RP:Bardzo dobrze ,ponieważ na innych serwach tez grałem
i bardzo mi się podoba ten styl grani

Historia Postaci:dawno temu Jako dziecko poszedłem do roboty tyrać na chleb,ponieważ byłem niewolnikiem rodziny Rubensów .Pracowałem od rana do wieczora,lecz pewnej nocy uciekłem od złej rodziny szukać przygód. Zabrałem ze sobą kilka pochodni drewniany miecz oraz diament na szczęście. spokojnie idę przez Las a tu nagle bandyci mnie zaskoczyli i mi zabrali co miałem ze sobą .Tułałem się przez 7 dni bez wody i jedzenie a tu nagle zobaczyłem starca i nagle upadłem.Nic więcej nie pamiętam.Jak się obudziłem zobaczyłem , że jestem w domu,wstałem i zobaczyłem starca który mnie zaprowadził do stołu i podał mi zupę z grzybków.Podziękowałem i poszedłem dalej i dotarłem do krainy znaną Quehati .
Ludzie mnie na początku nieakceptowalni , myśleli ze jestem szpiegiem z krainy Iyash .Lecz ja chciałem im pokazać ze jestem godnym obywatelem krainy. pracowałem bardzo ciężko lecz mój wysiłek nie poszedł w las. Zostałem szlachcicem ożeniłem się i wiodę szczęśliwe życie z dala od zgiełku

Nacja:Quehati ( ta frakcja wydaje mi się dla mnie najlepsza)
Dlaczego nasz serwer?:Ten serwer wydaje dla mnie być najlepszym ze wszystkich serwerów , których grałem
Posiadasz Mumble?**: Tak
Zareklamujesz serwer: Pewnie że tak powiem ,wszystkim żeby zagrali na tym serwie

Użytkownik kamiloo1351 edytował ten post 19 listopad 2011 - 15:57

jiyam

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 97 postów
TermoS, historia za krótka, a do tego widzę, że z ortografią krucho

TermoS historia do poprawy.

matrixio, Wodzu już podał informacje na ten temat i nie rozumiem, po co się jeszcze dodatkowo pytasz -_-

Użytkownik jiyam edytował ten post 19 listopad 2011 - 13:23

Daniuske

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 55 postów
  • Czas Online: 2d 3h 18m 39s
Poprawiłem moją Historię
.
Pozdrawiam

Dołączona grafika

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

Mark097

Beginner II

• Members
  • PipPip
  • 204 postów
  • Czas Online: 4d 18h 39m 4s
Nick:M4rko097
Czas gry w minecrafta:od Beta 1.6.6
Znajomość gry RP:Dobra
Historia postaci:Marko był młodym chłopakiem ,który marzył aby zostać wielkim podróżnikiem.Pewnego razu gdy w porcie w poszukiwaniu pracy zobaczył ogłoszenie:Szukamy młodych,odważnych chłopaków do załogi statku.Marko bez zastanowienia zgodził się .Gdy płynęli zaatakowali ich rozbójnicy .Tylko jemu udało sie ujść z tego cało.Dopłynął na kawałku pozostałym ze statku do królestwa zwanego Thandor.Długo podróżował aż znalazł małą wioskę w środku lasu.Od tej pory młody chłopak został mieszkańcem nacji Iyash.
Preferowana nacja: Iyash lub Char
Dlaczego nasz serwer: Długo szukałem serwera minecraft innego niż wszystkie i go znalazłem:)Spodobał mi sie pomysł i chcą go sprawdzić :P
Posiadasz Mumble?:Nie
Zareklamujesz serwer?: Oczywiście ;P

Użytkownik Mark097 edytował ten post 19 listopad 2011 - 16:07

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych