Skocz do zawartości

Problem z gra

28 odpowiedzi w tym temacie

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
  • Lokacja:Wrocław
  • Czas Online: 9h 4m 15s
Witam , mam taki problem gram sobie w rappelza powiedzmy 10-20 minut i mniej wiecej w tym czasie zawsze zlapie zawieche i nie moge nic zrobic nawet wlaczyc menadzera zadan... i nie wiem co z tym zrobic nie mam zamiaru co tyle czasu resetowac komputer... komputer mam slaby to prawda moze to byc przez z to ale kiedys gralem normalnie na tym samym kompie i chodzilo normalnie , a teraz mam nawet ustawione minimalne wymagania ;( prosze pomozcie jest jakis sposob zeby sie tak nie robilo ? Nie wiem jakis program do optymilizacji ram(byle nie free ram) czy jakis inny sposob co kolwiek byle dzialalo.

Z gory dziekuje za pomoc ;)

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

Gorbi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1252 postów
  • Czas Online: 2d 1h 26m 21s

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

masz cos podobnego do tego?? ( jezeli tak tez to mam i nic z tym niezrobisz, nawet mg usuwali moje tematy na helpdesku zwiazane z tym bo nic niemogli zrobic moze w czesci 3 sie cos unormuje )

Rakocy

24h with MPC

• Moderator Rappelz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1441 postów
  • Lokacja:Łomża
  • Hobby:To co inni :)
  • Czas Online: 29d 5h 51m 43s

Ściągnij program

Przeskanuj kompa w poszukiwaniu błędów rejestru i pousuwaj zbędne śmieci ( opcje jakie ma program )

Następnie pobierz program

Wyłączy niepotrzebne programy przez co zwolni się troszkę ramu na grę ;)

Pozdrawiam Rakocy

Moderator Rappelz | Postmaker | Mentor

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
co do ccleanera mam go zapomnialem dopisac ;) sprawdze to gamebooster ;)
jak ten gamebooster dziala mam kliknac start boost przed wlaczeniem gry czy po wlaczeniu gry ?

Użytkownik Xerox94 edytował ten post 24 październik 2011 - 17:21

asd1111

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2139 postów
  • Gadu Gadu:38451620
  • Lokacja:Okolice Warszawy
  • Hobby:Wrestling (WWE), informatyka, piłka nożna, ping-pong, gry MMORPG oraz FPP
  • Czas Online: 8d 6h 53m 52s
Przed włączeniem.. Przeczyść dokładnie kompa CCleaner'em, rozumiem że reinstall nie pomógł??

Dołączona grafika

Zajebista sygnatura by Baksiu <3

exKidModerator SF | exModerator minecraft.mpcforum.pl | Recenzent MPC Media Team | War Rock Helper

,,Jebać bzdury, tłumaczyć się przed nikim nie muszę. Idę przez życie ze środkowym palcem uniesionym w górze."

Spoiler

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
game booster pomaga ale tylko chwilowo ;( reinstall nie pomogl nawet jeszcze raz sciagalem i instalowalem i nic ccleaner nie pomaga ktos ma jeszcze jakies pomysly? nawet pozaznaczalem w ccleanerze inne opcje nie tylko te co byly na poczatku mozesz powiedziec ktore zaznaczyc napewno ? nie wymieniaj tych co sa zaznaczone jako podstawowe.

Użytkownik Xerox94 edytował ten post 24 październik 2011 - 17:56

asd1111

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2139 postów
  • Hobby:Wrestling (WWE), informatyka, piłka nożna, ping-pong, gry MMORPG oraz FPP
No to musi być wina albo sterów, albo ogólnie słabego kompa.. Format nie wchodzi w grę??

Dołączona grafika

exKidModerator SF | exModerator minecraft.mpcforum.pl | Recenzent MPC Media Team | War Rock Helper

,,Jebać bzdury, tłumaczyć się przed nikim nie muszę. Idę przez życie ze środkowym palcem uniesionym w górze."

Spoiler

Nauczycielka

MPC Team II

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 719 postów
  • Gadu Gadu:Niemam tzn. mam, ale nie podam
  • Lokacja:http://bit.ly/rT1W0W co ja więcej bd mówiła
  • Hobby:Dużo by pisać
  • Czas Online: 8d 19h 14s
Miałam coś podobnego musiałam zrobić formata + inne sterowniki zainstalować.
Dołączona grafika

Oj tam oj tam nie pyskuj :D

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
nie format nie zabardzo ;/ raczej nie wina slabego kompa bo kiedys chodzilo normalnie na tym samym kompie a nic nie wymienialem i nic sie nie zepsulo ;/

Gorbi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1252 postów

to jest rappelz USA, pobierz zrob passy i zainstaluj zobaczymy co bedzie

Rakocy

24h with MPC

• Moderator Rappelz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1441 postów
Możliwe ,że wina neta . Ogranicz przepustowość internetu :

Tut :

Pozdrawiam Rakocy

asd1111

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2139 postów
Kiedyś może nie miałeś tak zasyfionego kompa jak teraz?? Przecież z czasem programy dochodzą a miejsce ucieka a nie odwrotnie.. Jak nie zadziała to spróbuj może jak najwięcej śmieci z kompa usunąć.. Jak pisał Gorbi, zobacz co będzie z US.. Gdy wszystko zawiedzie, zostanie już chyba tylko format :(

@Up: Szczerze wątpię aby to była wina internetu.. Przecież mu się nie rozłącza..

@Top: A inne gry przez neta np. metin, CS chodzą normalnie??

Dołączona grafika

Spoiler

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów

Wyświetl postUżytkownik Gorbi dnia 24 październik 2011 - 18:39 napisał

to jest rappelz USA, pobierz zrob passy i zainstaluj zobaczymy co bedzie
ale bede mial to samo konto ta sama postac? nie bede musial grac od nowa ?

asd1111

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2139 postów
Musiałbyś, ale chcemy coś sprawdzić, a nie każemy Ci grać na nowym serwerze.. Pobierz, zainstaluj, zobacz czy działa i jebnij posta :D

Dołączona grafika

Spoiler

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
pobieram juz ale mam pytanie jak kupie gpotato do rappelza to one dzialaja tylko do usa servera czy do polskiego ? bo nie wiem jak to dziala ^^ ale kiedys gralem na usa pamietam ze na usa nie mialem problemow z lagami itp. a na polskim byly wiec pobiore , jak nie bedzie lagow warto bedzie zagrac na usa ;) tak sie dziwilem ze wchodze na rappelza i ze polski rappelz to niby officjalny ^^ . A co do zasyfionego kompa to nie mozliwe bo byl reinstall systemu , mam nowy dysk i to okolo pol roku , nie mam zadnych programow oprocz gamebooster i ccleaner ani gier jesynie rappelza i worsmy mayhem xD wiec wadpie zeby byl zasyfiony ^^

pobieram wroce ze szkoly napisze co i jak ;) ta przepustowosc tez zmienilem , jak wroce wejde na polski serv jak nie bd dzialal zobacze usa i napisze odrazu posta co i jak :)

@edit

i jeszcze jedno pytanie , czym sie rozni rappelz pl od usa ? i czy na usa daloby sie spolscic questy ,ale tylko qeusty. i jacys polacy tam graja? bo nie chcialbym byc sam :D

Użytkownik Xerox94 edytował ten post 25 październik 2011 - 06:50

Rakocy

24h with MPC

• Moderator Rappelz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1441 postów
Jeżeli kupisz gpotato na oficjalnej polskiej stronie to gpotato będzie przypisane do polskiego konta ,jeżeli na US to na US
Napisałeś ,że system po reinstalu :) Gamebooster ma opcję sprawdzania czy są aktualne sterowniki . Sprawdź czy masz aktualne :D
Na US gra bardzo dużo polaków i są oni naprawdę fajnymi osobami. Nie to co niektóre chamy na PLu. Gdyby nie to ,że nie znasz angielskiego to radziłbym tobie tam grać ;)

Pozdrawiam Rakocy

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
znam angielski ale nie jest w pelni opanowany normalnie radze sobie z questami w angielskich grach ^^ wiec nie ma problemu nie to ze nie znam :D tylko nie ukrywam ze wolalbym zeby byly po polsku jak wroce do domu bo teraz jestem w szkole sprawdze czy mam aktualne sterowniki na tym gameboosterze chyba tam pogram bo nie chce grac tylko z polakami bo na takich serverach wiekszosc to dzieci a to jest denerwujace... wszystko sprawdze czy dziala jak wroce i odrazu napisze tutaj ;) jest taka strona jak playspan nie wiem czy wiesz co to jest ale kiedys tam byly gpotato do kupienia i one byly do tego usa wiec napewno bede tam gral ;) bo nie dlugo pewnie znowu beda do kupienia a w szole nudzi mi sie nie raz to wbijam punkciki na plyspanie ;d zreszta mam swoj temat przyklejony na temat playspana w dziale silkroad ;d a gdzie jest ta opcja w gameboosterze? pytam zebym nie musial szukac tego jak wroce do domu ?

Użytkownik Xerox94 edytował ten post 25 październik 2011 - 08:26

Gorbi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1252 postów
podalem Ci US zebys pobral bo powiem tak : ja tez mam scinki na PL a na US nie i chce zobaczyc czy jestes 4 osoba ktora znam z tym problemem jezeli tak mg niemoga juz zamykac naszych tematow na helpdesku skoro niejestesmy pojedynczymi osobami i mamy prawo sie upominac o zrobienie cos z tym

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
dziala mi rappelz us bez zarzutow dziekuje , pozostane przy tym rappelzie ale mam pytanie co do za dwa servery? Fenrir( nazwa jest na fioletowo i kwadracik obok jest zolty a nie zielony) i oco chodzi z serverem pantera(PVP) ? reszta jest na niebiesko no i jeszcze server pve ale to wiem oco chodzi ktos mi wyjasni? Bylbym wdzieczny

Gorbi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1252 postów
to liczba ludzi jezeli sie niemyle fioletowy to duzo niebieski to malo

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
a czym sie roznia te servery ze tu nie ma nic przy nazwie a tam jest przy nazzwie PVP a przy nastepnym jest PVE ?

jak juz mi ktos odpowie na to temat bedzie mozna zamknac ;)

Użytkownik Xerox94 edytował ten post 25 październik 2011 - 15:50

asd1111

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2139 postów
PvP - Player vs. Player
PvM - Player vs. Mob

To są znaczenia tych skrótów.. Jeśli są dosłowne, to na mapie PvP są tylko pojedynki (tylko gracze, brak mobów), a na PvM są gracze, moby, jest normalnie..

Dołączona grafika

Spoiler

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
czyli na tych serverach gdzie nie ma nawiasu to tam moge sie bic z potworkami i graczami , i jest pk oczywiscie nie ?
a na pvp tylko pojedynki graczy? bo mi chodzi o servery a nie o dane mapy

Wytlumacz bo moze ja zle cos rozumiem ;/ te 2 skroty to ja znalem ^^ ale o servery mi chodzi wybacz ze tyle problemow ze mna ale jestem zupelnie zielony na temat tej gry

Użytkownik Xerox94 edytował ten post 25 październik 2011 - 16:48

asd1111

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2139 postów
Nie wiem, nie grałem tam, ale chyba o to właśnie chodzi.. PvP - tylko pojedynki, PvM - normalnie questy, exp, pojedynki itd..

Dołączona grafika

Spoiler

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
Jezeli ktos wie cos na ten temat i jest pewny ze o to chodzi niech napisze i temat juz naprawde bedzie mozna zamknac ;)

Rakocy

24h with MPC

• Moderator Rappelz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1441 postów
Tam gdzie w nawiasie nic nie ma oznacza to ,że możesz i wykonywać pvp oraz expić :D
Tak jak na polskim serwerze CERBER jest only PvM

Pozdrawiam Rakocy

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
aha czyli jak jakis gracz mnie zdenerwuje bede mogl go ubic i na odwrot? jezeli dobrze rozumiem to temat mozna zamknac ;)

asd1111

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2139 postów
@Up: Z tego co wiem, on musi pojedynek przyjąć :) Jak przyjmie to go sobie ubijasz :D

Dołączona grafika

Spoiler

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów

Xerox94

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 261 postów
Dziekuje , temat do zamkniecia juz wszystko wiem ;) . Wszystkim dziekuje za pomoc

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych