Skocz do zawartości

Poruszam Temat pieniędzy...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
29 odpowiedzi w tym temacie

ZerV

MPC User III

• Team Minecraft.MPCforum.pl
  • PipPipPipPip
  • 442 postów
  • Czas Online: 4d 20h 41m 26s
Cześć, na początku zaznaczę że jeżeli jesteś dzieciakiem który gra dla "Pieniędzy" i "Diaxów" to nie czytaj tego dalej. Resztę osób zapraszam do dyskusji.

No więc jak wiecie, na naszym no nie naszym tylko na Serverku MPC jest Plugin IConomy który dodaje pieniądze do gry.Wiele osób oszukuje z tego powodu,
używając X-raya czy innego oprogramowania które pozwala na znajdywanie surowców.Potem się je sprzedaje i taka osoba jest najbogatsza na Servie.
Dlatego wypadało by to zmienić, ponieważ kopanie, i sprzedaż tych surowców do sklepu jest nudna. Rutyna, którą spotkamy na każdym Serverze.
No ale co zrobić by to nie było takie gówno? No właśnie ten temat polega na tym by coś wymyślić.

Myślę że aby zmienić całą rozgrywkę należy zmienić Ekonomie servera. Co prawda są osoby które lubią kopać i sprzedawać ale dla większości,
jest to nudne. Wypadało by zrobić Targ, wypadało by zrobić by Handel międzi graczami istniał, bo Handel z AdminShopem to żadna przyjemność.
Ale co zrobić by tak było? Proste. Trzeba zmienić system zdobywania pieniędzy.
Moim zdaniem Pieniądz to powinno być coś o co nie jest łatwo. Teraz wystarczy iść do AdminShop'u i sprzedać byle gówno.
Więc po co komuś coś sprzedawać jak można sprzedać to bez wysiłku do sklepu? No właśnie.
Zauważcie, że teraz wszyscy czekają aż znajdą "Murzyna" który zetnie im drzewa, ponieważ nie ma ich w sklepie.
Ale wyobraźcie sobie, że pieniądze zdobywa się trudniej i już żadna osoba nie będzie szukała "Murzyna" tylko sama pójdzie rąbać drzewka bo szkoda będzie jej pieniędzy.
Tak samo, sama pójdzie kopać surowce, równać ziemie. No tak, ale co zrobić by pieniądze to było coś "Rzadkiego"?
Proponuje aby pieniądze były tylko dla tych, którzy ciężko na nie pracowali. O co dokładnie mi chodzi?
Pieniądze można otrzymać za :

- Zgłaszanie błędów/bugów
Co pomoże w rozwoju servera, jeden zgłoszony Bug, jedna cegiełka więcej do lepszego servera.

- Eventy
Integracja Administratorów servera z Graczami, organizowane były by Eventy gdzie można wygrać "Troche" pieniędzy.

- Działanie na rzecz servera.
Budowa lasu, czy jakichś miejscówek które były by ładnie zrobione, i mogły jakoś prezentować server.

- Zgłaszanie osób.
Chodzi o Griferów czy innych osób szkodzących serverowi.

Oraz wiele innych sposobów. Ale czekajcie, to by były sposoby na zarobek od 0 ale po miesiącu czy tam dwóch servera już było by dość troche pieniążków, przez co pojawił by się Handel między graczami. Jedni by kupowali taniej sprzedawali drożej, był by targ bo nie było by czego? Tak ADMIN SHOP'u !
Mogł by być ten wasz zasrany Admin shop, ale gdy sprzedawało by się po cholernie małej cenie w przeciwieństwie to sposobów zarabiania pieniędzy wymienionych wyżej.
Powiedzmy dało by się sprzedać żelazo za 0.025 złoto 0.050 a diament 0.1 wtedy ta liczba "1" była by duża.
Ktoś zgłasza się na "Guarda" bo chce sobie zarobić. Nie, koniec z tym. Cuboidy tylko i wyłącznie na gotowe, ładne domy i za darmo.
Jeżeli ktoś CHCE być Guardem/Mentorem i zgłasza się, oznacza to że chce podjąć się takiej pracy i rozdawać Cuboidy za darmo.
I wtedy by było "Kupie diaxa za 0.4" czy za inną kwotę. Grę zaczynało by się z 10$ za co można by było kupić sporo, ale od GRACZY.
Po co komu /lotto ? Tak, teraz się przyda kiedy "5$" to jest już bardzo dużo dlatego jak ktoś by wygrał 100$ na lotteri to by był Milionerem.

Mam jeszcze tyle pomysłów, ale nie będę Was zanudzał. Idę na dwór. Zapraszam Geoninga, oraz wszystkich graczy dla których ten server coś znaczy, i chcą pomóc w jego rozwoju. Chcesz mnie minusować bo Ci się nie podoba że nie toleruje Admin Shopu? Minusuj i idź w Chu... ekm. Strzałka !

Pozdrawiam ZerV

@Down

Do osób które nie rozumieją jednej istotniej sprawy. Chce aby Pieniądz był jak, jak hmm jak rzadki Grzyb.
Żeby o pieniądze było ciężko, i dostawało się je za ciężką pracę. Żeby to był symbol bogactwa, a nie X-rayowania.
Gdy ktoś ma 25$ oznacza to że jest przejebanym typem, który umie grać bo dorobił się takiej kwoty.

Użytkownik ZerV edytował ten post 18 październik 2011 - 19:13

Moderator serwera MineCraft MPCforum.

Dołączona grafika

Grasz w Dungeon Defenders? A może zagramy razem?

rutut

Beginner

• Members
  • PipPip
  • 198 postów
  • Czas Online: 3d 6h 26m 45s
hę ? Pieniądze na tym serwie to rzadkość, ale tylko na początku, bo potem się je inwestuje...

Cytat

Handel z AdminShopem to żadna przyjemność

Zgadzam się - to one ustalają cenę minimalną i maksymalną (na szczęście nie na wszystkie itemy).

Cytat

Wypadało by zrobić Targ

Sio! Targ jest na każdym małym serwerze. Jeśli jest dużo graczy, to i sklepiki domowe się opłacają. Jako nowy gracz pałętałem się po mieście i znalazłem kilkanaście ładnie urządzonych sklepów, które mnie urzekły i zatrzymały przy tym serwerze... Niemniej jednak powstanie większej galerii handlowej (baz AdminShopów) byłoby pożyteczną budowlą - na myśl przychodzi mi sklep ABC, który ma wielkie menu produktów (niestety większość sklepów jest pusta).

Cytat

(...)ale dla większości,
jest to nudne

Poparte statystykami ? ; )

Reasumując: Twoje propozycje są bardzo ciekawe i chciałbym żeby były wprowadzone (uwzględniając korekty w/w).

Pozdrawiam ;]

Queen, Pink Floyd, The Beatles, Simply Red, Tina Turner, Aerosmith, John Lennon, Michael Jackson, Whitney Houston, Guns'n'Roses, Bon Jovi, Europe, Robbie Williams, Phil Collins, Elton John, Wilki, Myslovitz, T-Love, Perfect, Universe, Rod Stewart, Sting, Brian Adams, Ricky Martin

Co ty wiesz o muzyce, ladacznico ?!

MT2222

Beginner II

• Members
  • PipPip
  • 228 postów
  • Czas Online: 7h 20m 44s

Wyświetl postUżytkownik ZerV dnia 18 październik 2011 - 12:24 napisał

Zgłaszanie błędów/bogów
Allach, Jezus !! Licze na $$$.

Nie wiem co chcesz wprowadzic napisales o wszystkim i o niczym jedynie wnioskuje z tego ze chcesz zmienic wielkosc cen czyli zeby jakby to powiedziec bylo mniej pieniedzy np 20$=2$ aby bylo mniej cyferek. Admin shop jest po to aby ustawic maksymalna i minimalna cene kupna i sprzedazy. Bez admin shopa zrobilby sie metin czyli w pierwszy dzien diament kosztuje 1k a po tygodniu 100k. Wtedy nowy gracz wbija popatrzy i z takimi cenami sobie odpusci.

Pozdrawiam.
Dołączona grafika

rutut

Beginner

• Members
  • PipPip
  • 198 postów
@up: w metinie masz nieskończony dopływ pieniędzy, a na tym serwerze nie ma pluginu 'Jobs' (etc.), lub innego z którym można stale zarabiać. Tutaj ceny mogą co najwyżej maleć ;x

Queen, Pink Floyd, The Beatles, Simply Red, Tina Turner, Aerosmith, John Lennon, Michael Jackson, Whitney Houston, Guns'n'Roses, Bon Jovi, Europe, Robbie Williams, Phil Collins, Elton John, Wilki, Myslovitz, T-Love, Perfect, Universe, Rod Stewart, Sting, Brian Adams, Ricky Martin

Sopelek997

MPC Elite Rank I

• MPC Coders Team
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1938 postów
  • Gadu Gadu:Nie posiadam
  • Lokacja:Kraków
  • Hobby:Programowanie, informatyka, przedmioty ścisłe.
  • Czas Online: 67d 19h 41m 6s
Dobra, moja propozycja jest taka.

1. Zamiast adminshopa, jeden mały sklepik, w którym można wymienić złote sztabki na pieniądze., moze cos na wzor banku [patrz punkt 5] (będzie anty x ray więc nie ma się czego bać ) (1 sztaba = 100 ojro)
2. Pieniądze z potworów. (od 2 do 10 ojro z potwora)
3. Może jakieś achievmenty własne serwera, np, za każde 100 zniszczonego clear stona, dostajesz 10 ojro itp, itd..
4. Targ, z możliwością wynajęcia stoiska na dany okres czasu, jedyna możliwość na postawienie sklepu.
5. Może bank, gdzie będzie można wrzucić pieniądze na lokate. ^^ (nie wiem, może 1-2% na dzień?)
Cena cuba

W mieście

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

Poza miastem

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

@ps. Kasa za raportowanie to zły pomysł.

Możnaby za mniejsze przewinienia dawać kare pieniężną, której nie spłacenie będzie skutkowało jakimiś tam większymi konsekwencjami

Dołączona grafika

[UDF] MathEx (AutoIt source)

[Gra] Gomok (konkurs) (AutoIt source)

[Gra] Tetris (konkurs) (AutoIt source)

[Program] Odtwarzacz MP3 (konkurs) (AutoIt source + compiled)

Neonye

Best in MPC

• KidMod Minecraft
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3361 postów
  • Gadu Gadu:Wtajemniczeni only
  • Hobby:Downhill
  • Czas Online: 53d 1h 5m 2s
"- Zgłaszanie osób.
Chodzi o Griferów czy innych osób szkodzących serverowi."

"- Zgłaszanie błędów/bogów
Co pomoże w rozwoju servera, jeden zgłoszony Bug, jedna cegiełka więcej do lepszego servera.
"

NIE NIE NIE NIE!
1.Obowiązkiem gracza jest takie coś zgłosić!
2.Nie, bo ludzie zamiast grać to będą nic innego nie robić tylko znajdować bugi.
Trzeba samemu żmudną i trudna pracą dążyć by zarobić.
ZDECYDOWANIE te 2 podpunkty na NIE

Spoiler

ZerV

MPC User III

• PipPipPipPip
  • 442 postów
Dobra, kolego nie wiem czy Ty jesteś chory psychicznie, fizycznie czy masz jakiś zespół, ale nie wnikam.
Szczerze, to chyba jesteś pierdolnięty, że przeszkadzają Ci ludzie szukający, i zgłaszający Bugi -.^
Żadnego gracza nie jest obowiązkiem zgłaszać Griferów. Ty kurwa albo masz z garem albo nie wiem co, bo ja wałkuje taki temat że trzeba się narobić by coś zarobić..

Cytat

Trzeba samemu żmudną i trudna pracą dążyć by zarobić.
ZDECYDOWANIE te 2 podpunkty na NIE
A Twoja wypowiedź nic nowego nie wniosła. Tylko z papugowałeś to o czym ja mówie.
Przeczytaj do końca, i wypowiedz się dopiero. Jeżeli jesteś na "Nie" ((Tu się kurwa nie da być na nie <facepalm> bo to nie jest propozycja tylko temat do dyskusji)) żeby być Inny to Ci to nie wyszło.
W Jednym poście 4 Faile, gratuluje.

Użytkownik ZerV edytował ten post 18 październik 2011 - 19:18

Dołączona grafika

hrabia12

24h with MPC

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1270 postów
  • Lokacja:Ponyville
  • Czas Online: 7d 3h 47m 22s
ZerV

To spowoduje tylko ze owe dzieci przestana grac i pojda na inne serwy bo "tu sie trudno kase farmi"

Ja jestem za całkowitym usunięciem pluginu Iconomy bądź ożywić walki na arenie i tylko na niej można by cokolwiek zarobić.

Dołączona grafika

"I am a Brony. Deal with it!"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sygnatura wykonana przez Luxxxxx

ZerV

MPC User III

• PipPipPipPip
  • 442 postów
Czyż to nie źle że Dzieci opuszczą Server? Tego nam trzeba ;)

Dołączona grafika

hrabia12

24h with MPC

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1270 postów
3/4 graczy opusci serwer... smutna prawda...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ZerV

MPC User III

• PipPipPipPip
  • 442 postów
Jeżeli sądzisz że 3/4 to dzieci a wpisów na WhiteListe było 600 oznacza to że 150 graczy to już porządni ludzie. Czyli akurat w sam raz na server na którym Cyba aktualnie jest 200 slotów ;) Trzeba myśleć pozytywnie, mniej dzieci - mniej Girefu, Mniej Girefu - Mniej Skarg, Mniej Skarg - Mniej czasu poświęcanego na duperele przez administracje, Mniej czasu poświęcanego przez administracje na duperele - Więcej nowośći na serverze, Więcej nowości na serverze - Kolejni nowi gracze, Kolejni nowi gracze - Rozkwit servera, Rozkwit servera - Szczęśliwi ludzie, szczęśliwi ludze - Pokój i Harmonia na ziemi ;)

Koniec z Tymi durnowatymi postami. Opcja Edytuj.

Dołączona grafika

szczawikus

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 98 postów
  • Lokacja:Dąbrowa Górnicza
  • Hobby:WarRock
    Parkour
  • Czas Online: 4h 56m 56s
ale skoro nie ma kasy na start, a nie będzie adminshopa to jak będziemy handlować z innymi bez kasy?

Dołączona grafika

Jeżeli uważasz że mój post Ci pomógł daj |LIKE IT|

UWAGA!!! Mam na Sprzedaż PromoCode: 2x AW50f Cena: 5zł
Pisać PW

andrzejt17

Best in MPC

• Elita
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3852 postów
  • Lokacja:Wrocław
  • Hobby:PHP, MySQL, CSS, HTML, ISS, BATCH, JS, HH
  • Czas Online: 19h 57m 31s
Mi się spodobała wzmianka o zmianie sztabek złota na pieniądze :)

Ponadto niech sobie będzie ta różnorodność, nie można rozwijać serwera tylko w jednym kierunku. Niech każdy ma możliwości wyboru, nie można narzucić wszystkim to co podoba się nam samemu. Niech posiadanie działki nie będzie Bóg wie jakim wyczynem, miasta powinny rosnąć.

ZerV

MPC User III

• PipPipPipPip
  • 442 postów

Cytat

Cuboidy tylko i wyłącznie na gotowe, ładne domy i za darmo.
Kto mówił że to będzie wyczyn ;)?
Złoto na pieniądze? Dobry pomysł.

Cytat

ale skoro nie ma kasy na start, a nie będzie adminshopa to jak będziemy handlować z innymi bez kasy?
Jest kasa na start, to znaczy nie jest tylko by była 10$/100$/1000$ na początku.
Najlepiej by było nie robić tak żeby ludzie kupywali od siebie po "4k" Diamenty, tylko "4" Nie robi to różnicy ale jak kto tam woli.
Mogą nic nie wprowadzać, ale usunąć Admin Shop'a TRZEBA.

Dołączona grafika

hrabia12

24h with MPC

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1270 postów
A ja mam pomysł taki:

Gracze zaczynają grę bardzo daleko od miasta około 20 000 kratek poza jego granicami i ich pierwszym i jedynym zadaniem jest dotarcie do miasta i przede wszystkim przeżycie.

Nie mieliby możliwości zarobić pieniędzy przed ukończeniem podrózy a po dotarciu do celu zaczeliby kupować działki, budować domy a może nawet kolejne osady na drodze do

"stolicy" (bez sklepów oczywiście).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sopelek997

MPC Elite Rank I

• MPC Coders Team
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1938 postów
  • Gadu Gadu:Nie posiadam
  • Hobby:Programowanie, informatyka, przedmioty ścisłe.
  • Czas Online: 67d 19h 41m 6s
@up, a teraz pomyśl kto by wtedy chciał grać. Znalezienie miasta nie byłoby łatwe i mogłoby zająć dni, a gdyby była dynamiczna mapa, to kompletnie nie miałoby to sensu...

Dołączona grafika

[UDF] MathEx (AutoIt source)

[Gra] Gomok (konkurs) (AutoIt source)

[Gra] Tetris (konkurs) (AutoIt source)

[Program] Odtwarzacz MP3 (konkurs) (AutoIt source + compiled)

hrabia12

24h with MPC

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1270 postów
UP

ktos kto by chcial zagrac na serwie oryginalnym.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Atherios

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Czas Online: 6d 15h 11m 34s
Albo jest zajebistym no-lifem...

Wyświetl postUżytkownik hrabia12 dnia 19 październik 2011 - 14:12 napisał

A ja mam pomysł taki:

Gracze zaczynają grę bardzo daleko od miasta około 20 000 kratek poza jego granicami i ich pierwszym i jedynym zadaniem jest dotarcie do miasta i przede wszystkim przeżycie.

Nie mieliby możliwości zarobić pieniędzy przed ukończeniem podrózy a po dotarciu do celu zaczeliby kupować działki, budować domy a może nawet kolejne osady na drodze do

"stolicy" (bez sklepów oczywiście).

Jak mają kupić działki, skoro po drodze by NIC nie zarobili? Pomyśl, zanim coś napiszesz...

hrabia12

24h with MPC

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1270 postów
Po drodze zbieraliby surowce itp a potem sprzedaliby je w jedynym sklepie w miescie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Atherios

Beginner III

• Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Czas Online: 6d 15h 11m 34s
Może i tak, ale tylko idioci szli by te 20k klatek.
Już lepiej MC wyłączyć i nie grać, niż iść tydzień w jednym kierunku.

ZerV

MPC User III

• PipPipPipPip
  • 442 postów
Ma nie być Admin Shopów.

Dołączona grafika

hrabia12

24h with MPC

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1270 postów
2xUP

szliby tylko jesli chca grac dla pieniedzy. Tradycyjnie budowac mogliby wszedzie ale to bez sensu bo widze ze jestes jednym z tych co gra dla pieniedzy a nie dla przyjemnosci.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

domino106

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 599 postów
  • Lokacja:łódź
  • Czas Online: 3d 12h 55m 13s
up twoj pomysl nie ma sensu koniec
-nikt nie bedzie zapier 20k klatek
-pewnie w miescie zrobili by warpy
Dołączona grafika

szczawikus

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 98 postów
  • Lokacja:Dąbrowa Górnicza
  • Hobby:WarRock
    Parkour
  • Czas Online: 4h 56m 56s
według mnie 20k kratek to przesada

Dołączona grafika

Jeżeli uważasz że mój post Ci pomógł daj |LIKE IT|

UWAGA!!! Mam na Sprzedaż PromoCode: 2x AW50f Cena: 5zł
Pisać PW

hrabia12

24h with MPC

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1270 postów
UP
no dobra moze troche mniej ale to chodzi o to zeby gracze mieli motywacje do "klasycznego" grania w minecrafta a nie w nalogowe trzepanie wirtualnej kasy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pulping

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 29 postów
  • Lokacja:Ząbkowice Śląskie
  • Hobby:Motoryzacja .
  • Czas Online: 6h 31m 38s
widzę , że tu jest parę sensownych postów i parę bezsensownych - wg. mnie nie powinno być admin shopu ale coś na wzór cennika np: cobblestone B :1-3 $ S:3-5 $ wtedy ceny nie będą wszędzie takie same i ludzie będą mogli sobie chodzić i szukać i ap ropo szukania , żeby ułatwić życie to dobrze by było zrobić galerię handlową z podzieleniem na sklepy żywnościowe np : jabłka , melony itd. , rolnicze np: nasiona , ziemia , łopaty, górnicze : kilofy , pochodnie itd. itp . i nie podoba mi się pomysł złoto-kasa to ja się pytam ile tego złota jest żeby je sprzedać to przykładowo ja bez szczęścia musiałbym szukać z parę tygodni zanim dym znalazł - już prędzej coś innego np. żelazo ale w sztabkach to by już lepsze było a kurs wymiany byłby np : 1 sztabka żelaza - 10 $ , a 1 sztabka złota - 25 $ i to by było dobre no i żeby rozwijało się miasto np. nowe centra handlowe czy choćby najęcie robotników do równania ziemi pod nowe działki powinien być potrącany podatek -1 $ albo np. za oglądnięcie walk na arenie np. które by się odbywały co 3 godz . to by się płaciło np.5$ a zarabiać by można było jak wymieniłem wyżej by równaniu ziemi , dostarczaniu zaopatrzenia do sklepów w galeriach i serwer by się kręcił - i przyjemniej by się grało .
-----------Cycu nie bój żaby ------------

rutut

Beginner

• Members
  • PipPip
  • 198 postów
Dołączam się do pulping: żelazo - kasa. Nie złoto.
Resztę wypisałem wyżej..

ZerV

MPC User III

• PipPipPipPip
  • 442 postów
Ale, jeżeli będzie żelazo-kasa, wracamy do punktu wyjścia czyli AdminShopów. Bo to jedno i to samo.
Nie ma żadnej zamiany. Zaczynamy z 10/100 dolcami i musimy sobie radzić. Ścinać drewno i sprzedawać, kopać i sprzedawać INNYM GRACZOM !

Użytkownik ZerV edytował ten post 23 październik 2011 - 12:29

Dołączona grafika

domino106

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 599 postów
  • Lokacja:łódź
  • Czas Online: 3d 12h 55m 13s
Jesli nie bedzie admin shop to nie bedzie sie dalo zarobic poniewa nikt nie bedzie nic kupowal.
(Kazdy na star bedzie mial 0ojro czyli brak waluty na serwerz)
Dołączona grafika

ZerV

MPC User III

• PipPipPipPip
  • 442 postów

Cytat

Zaczynamy z 10/100 dolcami

Weź Ty czytaj posty, a potem się wypowiadaj.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych