Chcialem sie zapytac co moze byc przyczyna mojego problemu, mianowicie kiedy uruchamiam server wszystko jest w porzadku i wszystko sie laduje bez problemu do momentu Rankingserver. Podczas uruchamiania rankingserver wyskakuje mi blad : ODBC connection error. Lecz nie przeszkadza on polaczeniu sie rankingserver, poniewarz pisze ze jest on uruchomiony.
To byl pierwszy problem a teraz drugi. Gdy wlaczam gre nie widze listy serverow ani nie moge wejsc do menu (klikajac esc), wydaje mi sie ze moze to byc wina maina ale nie jestem pewien... ip zmienione hex editorem.
Uzywam wersji plikow pod mu 1.07v. Oto tutorial jakiego uzylem:XxX - //Nie podajemy linków do innego forum !
Wszystko robilem zgodnie z nim a w komentarzach pisza ze dziala...
Chcialbym rowniez zaznaczyc ze jestem w tym poczatkujacy i dopiero sie ucze, chcialem po prostu odpalic serva pokombinowac w plikach i zobaczyc jak wszystko dziala, wtedy dopiero pomyslal bym o publicznym serverze;)
Ponizej ss bledu i ip w mainie (nie jestem pewien czy poprawnie to wpisalem...)
PS. Teraz podczas uruchamiania serva zobaczylem ze przy eventserver tez jest blad ale ekran eventserver pojawia sie na doslownie ulamek sekundy i ledwo go widze. Blad cos kolo: ODBC fail. Bynajmniej tyle zdazylem zauwarzyc.
//EDIT: Chwilke pogrzebalem w plikach i zajrzalem do error logow.
EVENTSERVER
16:49:10 QNO : 3, TID : 2, DB ODBC CONNECT [FAIL]
16:49:10 SQLSTATE:IM002, Áø´ÜÁ¤º¸:[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified
Skopiowane prosto z error loga eventservera.
RANKINGSERVER
16:49:17 SQLSTATE:IM002, Áø´ÜÁ¤º¸:[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified
16:49:18 RankingServer Connected
17:4:13 SQLSTATE:IM002, Áø´ÜÁ¤º¸:[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified
17:5:10 bind() error : 10048
17:5:10 RankingServer Connected
17:5:10 listen() error : 10022
17:5:10 WSAAccept() error : 10022
A oto error log z ranking servera. Chcialbym rownierz dodac ze ostatnia linijka powtarza sie paredziesiat razy.
Jak narazie jestem zajety ale jak wroce i cos znajde to napisze rozwiazanie mojego problemu:) Z gory dzieki za pomoc:)
Użytkownik Misiek4Ever edytował ten post 24 sierpień 2011 - 22:15
link do forum

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry
Pani Kasia