Do roboty
I Tytuł i opis
Tytuł powinien zawierać dokładne objaśnienie treści poradnika.
Super poradnik do Metina - źle
Jak stworzyć Healera pod PvP - dobrze
W opisie natomiast, nie powinno być czegoś takiego jak "up". Nie jest on wymagany, dlatego nie ma potrzebny nic tam pisać. Można też umieścić np. datę.
up - źle
1 I 2011 - dorze
II Najważniejsze informacje dotyczące treści
Poradnik powinno rozpocząć przywitaniem, np. takim jak u mnie
Jeżeli zbieracie te minusy, to możecie to uwzględnić, ale ja osobiście bardzo nie lubię jak ktoś pisze "daj plusa"
Jeśli słownik nam coś podkreśla, to znaczy że w wyrazie wystąpił błąd ortograficzny, który należy poprawić. Błędy ortograficzne odpychają userów (w przypadkach spolszczonych wyrazach z angielskiego może to występować)
Nie powinien występować taki kolor czcionki : wtf?
III Linki
Wszelkie linki powinny być dodawane w code ( [code ] [/ code] ) bez spacji w środku.
Jeśli są to linki do downloadu, ZAWSZE powinno dodać się skan. No dobra, nie zawsze, tylko wtedy gdy plik nie przekracza 20 MB
używamy skanera VirusTotal
www.virustotal.com - źle (proszę nie dodawać code bo jest to w ramach poradnika)
- dobrze
IV Treść
Treść powinna zawierać:
Dokładny opis poradnika.
Jeśli dodajemy jakiś cheat, to dokładny opis działania cheata.
Pozwolę sobie zacytować pewien poradnik
"1. opis : szman healer/blyskawica to postac dystansowa , wiec nie dajce se wmowic ze ucikacie i warto tez nie dac se wmowic ze leczenie jest na pvp niedozwolone przecierz to normalny skill 2. statystyki : a) 2:1 wit:int to sa staty pod pvp mamy duzo hp ale male dmg 2:1 int:wit sa to staty pod buff c) 10/1 wit/int (w wit ma byc o 10 ptk wiecej niz w int) sa ta staty i do bufu i do pvp w expie sa tez nie najgorsze 3. skile a) dajemy po 1 ptk w leczenie-blyskawiczny rzut-przywolanie blyskawicy-burzowy szpon i maxujemy na poziom master w tej samej kolejnosci co tu napisalem, jest to build pod pvp ale i do bufu tez sie w miare sprawuje dajemy po 1 ptk w leczenie-zwinnosc-zwiekszenie ataku i maxujemy w tej kolejnosci co podalem, jest to build do buffu w pvp nikomu nie damy rady 4. zalety : bardzo dobra postac do pvp, bardzo tanie ku co pozwala bez problemu wbic skile na poziom G, wmiare tanie eq, czujemy sie koxami gdyz malo jest healerow w grze metin2 5. wady : ciezko sie expi, duzo osob ma kd szamana gdyz jest bardzo tanie, nie nadaje sie do dropu
To na tyle z mojej strony mam nadzieje ze poradnik sie przyda i dolacze do tego ze zostal on napisany w 100% przeze mnie !!! pomoglem daj + )" - źle
[koniec poradnika]
jest to nieestetyczny poradnik którego nie przeczyta zapewne nikt, a autor otrzyma wyłącznie minusy...
trzeba to podzielić na większe punkty oraz dodać entery :>
Przy poradnikach z innych for należy też dodać źródło...
V Jak wstawiać zdjęcia
Zdjęcia trzeba dodawać w kodzie
Wtedy jeśli ktoś chce zobaczyć Screenshota, będzie musiał kliknąć w spoiler, a tak to niepotrzebnie zapycha miejsce w temacie.
Obrazki wrzucamy na
jest to chyba najlepszy hosting obrazków.
Punkt V dodałem za prośbą Piotrka.
Teraz chyba można podpiąć

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry
Pani Kasia